Un român are 66 de amenzi de parcare neplătite în același oraș din Belgia: „Le încasează de parcă ar fi autocolante”

Un român are 66 de amenzi de parcare neplătite în același oraș din Belgia: „Le încasează de parcă ar fi autocolante”

Într-un oraș belgian cu puțin sub 35.000 de locuitori, 35% dintre cei care au amenzi de parcare neachitate sunt români. Iar unul dintre ei deține recordul în Lier, cu 66 de chitanțe neplătite, scrie cotidianul Nieuws Blad.

În curând însă, străinii care refuză să plătească mai multe amenzi de parcare în Lier vor găsi roțile blocate, cel mai probabil decizia Consiliului local urmând să fie aplicată de la sfârșitul acestui an. Consiliul local vizează, astfel, în principal muncitorii sezonieri români.

„Din toate amenzile de parcare neplătite în Lier, nu mai puțin de 35% sunt români. Unii șoferi români iau amenzi de parcă ar fi autocolante Panini: deținătorul recordului are nu mai puțin de 66. Motivul este simplu: mulți muncitori sezonieri români își dau seama că firma noastră de parcări nu poate încasa amenzile în țara lor. Așa că parchează aici luni întregi, fără să plătească un ban”, spune primarul Rik Verwaest.

„Asta se va termina în curând. Poliția pune o clemă de roata mașinii unor infractori de genul acesta. Ea va fi scoasă doar după ce totul a fost plătit. Vom propune asta Consiliului orașului, în septembrie. Toată lumea e binevenită în Lier, dar să respecte regulile, ca toți ceilalți”, subliniază Verwaest.

Consiliul nu a stabilit încă numărul de amenzi neplătite de la care se va impune blocarea roților, dar este posibil să se stabilească imobilizarea autovehiculului de la 5 amenzi în sus.

Primarul a lansat această propunere pe pagina sa de Facebook și a primit mult sprijin de la urmăritorii lui. Unii locuitori s-au întrebat de ce orașul nu ridică acele mașini, pentru că astfel nu ar mai ocupa locuri de parcare. „Legislativul nu ne oferă această opțiune. Avem voie să ridicăm doar dacă mașina constituie un obstacol, de exemplu atunci când se află în fața unei uși de garaj, sau într-o piață în care este amenajat un târg sau o piață agroalimentară”, răspunde Rik Verwaest.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Frik.verwaest.3%2Fposts%2Fpfbid0NfYmkF2j1n89gQdNLwvCCN4VHR3u7GoQ1Ndk22WGVMx6KUbkg35wuCtxJhWfMWswl&show_text=true&width=500″ width=”500″ height=”500″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share”></iframe>

Noile reguli de circulație pot fi implementate doar din octombrie sau noiembrie. Până atunci, cei mai mulți dintre sezonierii români probabil se vor întoarce acasă. „A convoca un Consiliu Municipal în plus față de calendarul stabilit costă acum cel puțin 4.000 de euro. Și atunci trebuie să fii sigur că se întrunește cvorumul, altfel vei pierde acea sumă degeaba. Dacă chiar și parlamentarilor li se permite să plece în vacanță, mi se pare că le putem acorda și consilierilor noștri acest drept”, conchide primarul Verwaest.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *