Vacanțe false la prețuri mici pentru români. Schema de fraudă care face ravagii în această vară

Vacanțe false la prețuri mici pentru români. Schema de fraudă care face ravagii în această vară

Vacanțe false la prețuri mici? Este posibil să fie vorba despre o fraudă. Numărul schemelor de acest tip a tot crescut și se pare că cei din spate au dezvoltat mai multe metode astfel încât să îi păcălească pe români.

Vacanțe false la prețuri mici pentru români

Specialiștii trag un semnal de alarmă și anunță că inteligența artificială a ajuns să fie folosită de infractorii cibernetici. Și fiind vară, iar vacanțele sunt în toi, tocmai de acest lucru se folosesc și escrocii.

Astfel, se oferă vacanțe la prețuri mici, care în realitate sunt false. Românii ajung să își facă rezervări, însă mai apoi realizează că nimic din ceea ce au crezut nu este real. Acest lucru a fost confirmat și de către una dintre cele mari platforme de rezervări online.

Aceasta a raportat o creștere a fraudelor cu până la 900% în ultimii doi ani, informează Antena3. Cum arată noua schemă de fraudă și de ce trebuie să se ferească românii care vor să rezerve o vacanță?

În primul rând de emailuri. Infractorii cibernetici trimit astfel de emailuri și se dau drept operator turistici. După ce plata este făcută, iar vacanța este rezervată, aceștia dispar. Ulterior, românii se trezesc și fără bani și fără vacanțe la prețuri mici așa cum se așteptau.

Recomandările specialiștilor

Ce e de făcut în această situație? Specialiștii ne recomandă să fim atenți la mesajele pe care le primim. Totodată, e recomandat să nu accesăm link-uri primite pe email care par suspecte. Deși la prima vedere poate părea o pagină oficială, oferta trebuie verificată.

Totodată, e nevoie să ne uităm atent la adresa destinatarului. Deși poate părea similară cu cea a unei agenții de turism, ori a unui hotel, niște mici detalii pot face diferența, iar noi putem fi în siguranță.

Specialiștii mai spun că datele personale, inclusiv cele de pe cardul bancar, nu trebuie date necunoscuților. Totodată, când vine vorba de plăți online, acestea trebuie să fie securizate și făcute pe platforma care aparține operatorului turistic.

Noile metode de fraudă sunt tot mai complexe, astfel că românii trebuie să fie atenți. Același lucru este valabil și pentru cei care primesc telefoane de la bănci în care li se cer datele personale. Poate fi vorba de asemenea despre o fraudă.

Please follow and like us:
Pin Share