Virgil Bălăceanu: Ne vom confrunta în continuare cu asemenea drone. Poate ar avea un impact negativ pentru populație dacă desfășurăm un exercițiu de protecție civilă într-un cartier al Brăilei, însă se depășește momentul (VIDEO)

Virgil Bălăceanu: Ne vom confrunta în continuare cu asemenea drone. Poate ar avea un impact negativ pentru populație dacă desfășurăm un exercițiu de protecție civilă într-un cartier al Brăilei, însă se depășește momentul (VIDEO)

Gl. (r) Virgil Bălăceanu a comentat cazul dronei prăbușite în județul Brăila, vineri, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, și s-a arătat de părere că în zonă „se impun și niște măsuri pe linie de protecție civilă”, inclusiv „desfășurarea unor exerciții”.

 

Virgil Bălăceanu, pe B1 TV: Ne vom confrunta în continuare cu asemenea drone

 

Generalul a pledat pentru modificarea legislației și îmbunătățirea dotărilor militare.

„Problema cea mai importantă este că legislația română nu permite combaterea acestor drone de către forțele specializate ale Ministerului Apărării. Problema s-a mai discutat, ea a fost subliniată și de către generalul Vlad. Nu s-a amendat legislația care ar permite combaterea acestora fie prin mijloace de foc antiaeriene, fie prin rachete, fie prin mijloace de război electronic, iar pe linia aceasta sigur că trebuie să îmbunătățim și dotarea Armatei României, mai ales în condițiile în care ne confruntăm, dar ne vom confrunta în continuare cu asemenea drone”, a explicat Virgil Bălăceanu.

 

Generalul consideră că ar fi nevoie de exerciții de protecție civilă

 

„Dacă vorbim de o dronă în derivă cu o încărcătură explozivă normală, poate să reprezinte un pericol pentru localități – și nu atât pentru Plauru, chiar pe malul Dunării, că am avut acolo mai multe situații de resturi de dronă, probabil și de dronă în derivă, vorbim acum de aglomerări urbane mari, cum este Brăila. Ca atare, se impun și niște măsuri pe linie de protecție civilă, nu numai semnalul RO-ALERT, dar o informare permanentă a populației cu modul cum se acționează și, de ce nu, și desfășurarea unor exerciții, chiar dacă plecăm de la ideea că un exercițiu de protecție civilă ar avea un impact negativ asupra moralului populației”, a continuat Virgil Bălăceanu.

„Poate va avea un impact negativ când desfășurăm într-un cartier al Brăilei un asemenea exercițiu, însă se depășește momentul, iar după aceea nu este altceva decât un exercițiu, exercițiu care poate, în condițiile în care o dronă în derivă care n-a putut fi combătută cade pe o zonă aglomerată, pierderile umane să nu fie, pentru că sunt N mijloace de protecție. Mai ales clădirile într-un oraș sunt clădiri puternice, sunt clădiri solide și probabilitatea de a avea victime umane este relativ scăzută, dar există o asemenea probabilitate”, a adăugat el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *