3 criterii de care să ții cont dacă vrei să-ți cumperi un aparat de cafea eco 

3 criterii de care să ții cont dacă vrei să-ți cumperi un aparat de cafea eco 

Aparatele de cafea au ajuns la ordinea zilei în locuințele noastre. De multe ori, primul lucru pe care-l facem atunci când ne trezim este să apăsăm butonul dispozitivului minune și să ne bem, în liniște, licoarea care ne permite să ne desfășurăm apoi treaba și să ne începem, de fapt, ziua. 

Iar diminețile nu sunt singurele momente în care un espressor ne poate face ziua mai bună. De fiecare dată când vine cineva în vizită, o cafea este minimul pe care îl putem oferi. Cei care spun că alcoolul dezleagă limba, probabil nu au gustat încă o cafea bună.

Pentru că aceste aparate au câștigat atât de mult teren nu doar în viețile noastre profesionale, cât, mai ales, în viețile noastre personale, în momentul alegerii unuia intervin nu doar criteriile legate de eficiență, performanță și cantitatea de băuturi miraculoase pe care le poate prepara, ci și cele strâns legate de sustenabilitate.

Iată, așadar, 3 criterii de care să ții cont dacă vrei să-ți cumperi un aparat de cafea eco:

Metoda de preparare a cafelei.

Chiar dacă există anumite branduri care vor gira pentru calitatea produsului lor și, implicit, a băuturii rezultate, metoda de preparare a băuturii este, de fapt, cel mai important criteriu atunci când vine vorba de sustenabilitate. 

Cel mai probabil, ai întâlnit deja esspresoare și dispozitive la prețuri decente, care ți-au surâs încă de la prima vedere. Numai că majoritatea funcționează pe bază de capsule. Ceea ce înseamnă că va trebui să cumperi, separat, suficient de multe capsule care să-ți acopere nevoile individuale, dar și pe cele ale familiei tale, dacă este cazul. Deci vei produce un număr mult mai mare de deșeuri decât până acum.

Acum câțiva ani, acest scenariu se termina aici. Astăzi, însă, <a href=”https://www.emag.ro/espressoare/c” target=”_blank”>ai opțiunea de a alege un aparat de cafea care să funcționeze</a> pe bază de capsule reîncărcabile. Mai mult, prin faptul că aparatul este astfel gândit să funcționeze pe bază de capsule, cantitatea de apă folosită este potrivită pentru cantitatea de cafea pe care o dorești. Așadar, nu vei fi nevoit să faci mai multă cafea decât ai nevoie, de fapt, și pe care să o arunci, ulterior.

Locul în care aparatul de cafea a fost produs și modul de realizare al acestuia.

Cel mai probabil, ești familiar deja cu ideea de cumpărat local. Trebuie să știi că în spatele acestei idei nu se află doar susținerea antreprenorilor locali sau naționali, cât, mai ales, dorința de a elimina producerea de emisii de carbon, care rezultă chiar și din simplul transport al produselor dintr-o parte într-alta.

Așadar, caută mai întâi produse din spațiul românesc (da, există!) și mergi mai departe, către branduri internaționale doar dacă cele dintâi nu reușesc să satisfacă toate cerințele tale. Mai mult, uită-te cu atenție și la modul în care se realizează produsele pe care le cumperi. 

Câtă energie necesită producerea unui singur model de dispozitiv de preparat cafeaua? Este achiziționarea acestuia o alegere sustenabilă sau, din contră, contribuie la producerea de emisii de carbon și la distrugerea mediului înconjurător?

Modul în care aparatul tău de cafea se poate repara în caz că se strică.

Dacă te întrebi de ce să te gândești la asta atunci când îți cumperi un produs nou, află că există anumite produse care nu se pot repara, odată stricate, pentru că necesită componente a căror valoare financiară poate fi mai mare decât costul efectiv al produsului proaspăt cumpărat.

În aceste cazuri, poți căuta recenzii ale altor consumatori și poți vedea care au fost principalele probleme pe care aceștia le-au întâmpinat. Asta nu înseamnă că problemele lor vor fi întâlnite de către fiecare consumator în parte, însă este bine să înțelegi ce poți face fie să eviți acele probleme, fie în cazul în care te întâlnești tu cu o astfel de situație. Este reparația echitabilă? Ce presupune aceasta? Sunt utilizatorii mulțumiți de produsul achiziționat? Își face treaba la standardele promise doar la început, iar de-a lungul timpului se deteriorează?

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *