37 de persoane în vârstă sau cu dizabilități au fost mutate din trei cămine neautorizate din Eforie Nord

37 de persoane în vârstă sau cu dizabilități au fost mutate din trei cămine neautorizate din Eforie Nord

Cele 37 de persoane cazate în căminele care funcționau fără autorizație au fost mutate de autorităţi în urma percheziţiilor care au avut loc miercuri şi care au vizat o firmă care deţinea centrele respective, scrie News.ro.

IPJ Constanța a transmis joi că polițiștii și procurorii au făcut patru percheziții domiciliare, miercuri, într-un dosar penal de abuz în serviciu, exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi, fals în declaraţii, înşelăciune în formă agravată şi reţinerea şi neplata neplata impozitelor şi/sau contribuţiilor.

„Activităţile desfăşurate au vizat activitatea unei societăţi comerciale care ar fi deţinut 3 cămine de îngrijire a persoanelor vârstnice în staţiunea Eforie Nord şi care ar fi efectuat activităţi în domeniul protecţiei sociale, fără autorizaţie.

Din cercetări a reieşit că societatea comercială şi-ar fi desfăşurat activitatea începând cu luna septembrie 2019 şi până în prezent, fără a deţine licenţă de funcţionare pentru acest tip de serviciu, respectiv îngrijirea persoanelor vârstnice sau cu dizabilităţi”, a precizat IPJ Constanţa.

Potrivit sursei citate, în cămine au fost găsite 37 de persoane vârstnice sau cu dizabilităţi, care au fost trimise în alt centru, cu sprijinul ISU Dobrogea şi al specialiştilor din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.

„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că la unul dintre punctele de lucru ale societăţii comerciale nu ar exista casă de marcat electronică fiscală, motiv pentru care societatea comercială a fost sancţionată cu 20.000 de lei, au fost ridicaţi, în vederea confiscării, 1.200 de lei şi s-a dispus măsura complementară a suspendării activităţii punctului de lucru. 

De asemenea, au fost instituite măsuri asigurătorii până la concurenţa sumei de aproximativ 110.000 de lei, reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat prin sustragerea de la plata obligaţiilor legale”, a mai transmis IPJ Constanţa. 

Poliţia Judeţeană Constanţa a adăugat că în urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite şi ridicate înscrisuri şi bunuri cu valoare probatorie şi a fost pus în executare un mandat de aducere.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *