4 legume care te scapă miraculos de zahărul din organism – Efecte neștiute pentru sănătate: Rețete pentru scăderea glicemiei

4 legume care te scapă miraculos de zahărul din organism – Efecte neștiute pentru sănătate: Rețete pentru scăderea glicemiei

 

4 legume benefice pentru scăderea nivelului de zahăr din organism  

SPANACUL. Bogată în fibre și antioxidanți, această legumă, consumată în mod regulat poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină și poate ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge în limite normale. De aceea este considerată ca având efecte benefice pentru diabetici. De asemenea, potrivit medicilor, este o sursă de magneziu, un mineral esențial pentru metabolismul carbohidraților și reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Este vorba despre spanac. Consumul de spanac creste vitalitatea, combate oboseala și îmbunătățește calitatea sângelui. Spanacul este o sursa excelența de vitamina K, vitamina A, vitamina C, vitamina B, acid folic, dar și de magneziu, fier și mangan.

ALTE 3 LEGUME. Alte legume benefice pentru scăderea nivelului de zahăr din organism includ broccoli, varza de Bruxelles și dovleacul. Aceste legume au un conținut scăzut de carbohidrați și sunt bogate în fibre și nutrienți esențiali. De asemenea, conțin compuși bioactivi care pot spori absorbția glucozei în celule și pot reduce rezistența la insulină.

Alimentația echilibrată este esențială pentru menținerea unui nivel de zahăr din organism în limite normale. Este important să menționăm că o alimentație echilibrată, bazată pe legume, proteine slabe și grăsimi sănătoase, este esențială pentru menținerea unui nivel de zahăr din organism în limite normale. În plus, este important să evităm consumul excesiv de alimente procesate și bogate în zahăr adăugat, deoarece acestea pot contribui la creșterea nivelului de zahăr în sânge.

De asemenea, este recomandat să consultăm un specialist în nutriție înainte de a face schimbări majore în alimentație, pentru a ne asigura că optăm pentru o dietă adecvată nevoilor noastre individuale.

Sursa: doctorulzilei.ro

Rețete cu spanac

În afară de spanacul sotat cu usturoi și puțin ulei, exista o mulțime de alte metode de gătire a spanacului cel puțin la fel de gustoase. Iată 3 rețete pe baza de spanac:

 

Spanac cu unt și brânză feta

 

Pentru 4 porții ai nevoie de:

400 g de frunze de spanac;25 g de unt;1 linguriță de nucșoara;100 g de brânză feta (sau tofu) mărunțită.

Mod de preparare: Trage spanacul la tigaie în cele 25 g de unt preț de câteva minute, apoi adaugă nucșoara, brânză feta, oprește focul și servește preparatul.

 

Spanac cu ciuperci, în stil italian  Pentru 4 porții ai nevoie de: 4 linguri de ulei de măsline1 ceapă tocată mărunt2 căței de usturoi mărunțiți400 g de ciuperci mărunțite300 g de frunze de spanac mărunțite2 linguri de oțet balsamic½ cană de vin albsare și piper după gustpătrunjel mărunțit pentru asezonare Mod de preparare: Încinge uleiul de măsline într-o tigaie, apoi călește ceapă și usturoiul, după care vei adaugă ciupercile. După 3-4 minute, adaugă și spanacul și soteaza-l câteva minute. La final, completează cu oțetul balsamic și cu jumătatea de cană de vin alb și lasă totul să fiarbă la foc mic, până când vinul se evaporă complet. Asezonează cu sare, piper și pătrunjel și servește preparatul cald.  Salată de spanac cu nuci și brânză cu mucegai  Pentru 4 porții ai nevoie de: 75 g de brânză cu mucegai4 linguri de smântână100 g de frunze de spanac50 g de nuci Mod de preparare: Pasează brânză cu mucegai și amestec-o cu smântână și cu 50 ml de apă. Pune spanacul într-un bol, adaugă nucile și dressingul de brânză cu mucegai și servește salată. Sursa: doc.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *