5 urgențe medicale ale animalelor de companie pentru care trebuie să mergi urgent la veterinar

5 urgențe medicale ale animalelor de companie pentru care trebuie să mergi urgent la veterinar

Când vine vorba de animalul de companie, pentru mulți oameni, acesta este chiar un membru al familiei. Mai mult, el aduce o mulțime de beneficii pentru sănătatea și starea de bine a oamenilor. Dacă ai un cățel sau o pisică, cunoști bucuria pe care ți-o oferă patrupedele. Prin urmare, este complet firesc să te îngrijorezi pentru bunăstarea lor și să acționezi rapid atunci când nu se simt bine. Din fericire, multe clinici veterinare oferă servicii nonstop, astfel încât să poți obține ajutorul necesar la orice oră din zi sau din noapte. Accesul la servicii medicale de calitate este esențial, deoarece, la fel ca și în cazul oamenilor, viața lor poate ajunge să depindă la un moment dat de o intervenție rapidă. Deși costurile pot fi destul de ridicate, nu este indicat să amâni, deoarece problema se poate agrava. Ai la dispoziție soluții pentru urgențe medicale astfel încât să rezolvi orice impediment. De asemenea, important este să cunoști simptomele care indică o urgență veterinară, ca să poți acționa în timp util pentru binele companionului tău.

 

Iată, așadar, o listă de semne care îți arată că trebuie să te prezinți la cea mai apropiată clinică veterinară:

 

1. Sufocare sau dificultăți de respirație

 

Fie că a înghițit o jucărie sau pur și simplu observi că respiră greu, este vital să mergi cât mai rapid la medic. Un consult de specialitate este singurul care poate da un diagnostic corect. Uneori poate fi necesar să faci investigații imagistice, dar primul ajutor este cel mai important.

 

2. Sângerări

 

Sângerările pot fi vizibile extern sau nu. Ele pot să apară la nivelul gurii (cele mai evidente), dar și în spută sau în scaun. Sunt un semn clar că animalul tău are nevoie de îngrijire medicală imediată. În special dacă vezi că acesta sângerează abundent, nu mai este timp de pierdut.

 

3. Convulsii

 

Acestea pot indica afecțiuni neurologice sau alte probleme serioase de sănătate. Poate fi un episod izolat sau o condiție ce necesită tratament pe termen lung. Da, și tratamentele pot fi destul de costisitoare, însă nu uita că unele instituții financiare oferă credite pentru astfel de nevoi, iar banii îi primești chiar în aceeași zi. Astfel, poți să achiți factura la clinică și să cumperi medicamentele necesare pentru companionul tău drag.

 

4. Temperatură

 

Atunci când temperatura corporală este mult prea ridicată sau, din contră, scăzută, este clar că patrupedul are nevoie de un consult de specialitate. Aceasta poate indica o infecție sau alte condiții medicale, dar poate fi și o reacție a organismului pe moment. De aceea, este indicat ca vara, de exemplu, să nu plimbi cățelul decât dimineața și seara. Inclusiv sistemul cardiovascular poate fi extrem de afectat din cauza temperaturii crescute.

 

5. Suspiciunea de otrăvire sau ingestia de substanțe toxice

 

Dacă suspectezi că animalul tău a fost otrăvit sau că a ingerat o substanță toxică, nu face greșeala de a căuta pe internet leacuri ineficiente. Cu toate acestea, dacă intuiești ce tip de substanță a ingerat, trebuie să îi spui medicului atunci când te prezinți la clinică. Prevenția este și ea foarte importantă aici, nu uita că multe produse comune pe care le folosești în casă pot fi letale pentru animale. Inclusiv plantele le pot face rău, așa că informează-te bine pe acest subiect.

Mai sunt și alte semne care pot indica o urgență medicală, printre care și abdomenul umflat, incapacitatea de a-și face nevoile fiziologice, traumatismele fizice și apatia prelungită. Mai multe poți să citești și pe Goldgenbridgevet.

Nu în ultimul rând, este important să cunoști bine comportamentul și obiceiurile animalului tău de companie, astfel încât să poți detecta orice abatere de la normal și să previi pe cât posibil agravarea situației prin prezentarea de urgență la doctor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *