6 idei de business-uri pe care le poți dezvolta în 2024

6 idei de business-uri pe care le poți dezvolta în 2024

Există oare vreo persoană care să nu-și dorească un business? Există cineva care să nu-și dorească independență financiară? Există o persoană în această lume care să nu-și dorească să trăiască fără grija zilei de mâine? Poate că există, deși probabilitatea este foarte mică.

 

Un business vine la pachet cu o mulțime de provocări și responsabilități, dar și multe oportunități. De la an la an, ideile de business se diversifică, pentru că noi, fiecare și cu toții, ne schimbăm. Societatea evoluează, tehnologia de asemenea, iar noi suntem constrânși să evoluăm, chiar dacă uneori ne displace. Nu, nu ne displace evoluția, ci impactul pe care îl poate avea asupra omenirii, dar despre asta discutăm cu altă ocazie.

 

Astăzi vrem să-ți propunem 6 idei de business care pot fi profitabile pentru tine. Le poți percepe ca un punct de pornire sau ca o idee de business în sine. Tu decizi. Hai să vedem care sunt aceste idei.

 

      6 idei de business care pot fi profitabile

 

Înainte de a vedea despre ce idei este vorba, ia aminte la un detaliu. Business-ul tău poate influența viața altor oameni. Poate avea un impact semnificativ asupra acestora. Așa că gândește-te cum acest impact poate fi unul pozitiv. Gândește-te cum poți oferi înainte de a primi. Gândește-te cum poți ajuta și cum poți aduce un strop de bine în lume. Gata cu filosofia.

 

 Iată șase sugestii de business:

 

 Serviciul de livrare la domiciliu

 

Numărul comenzilor online cresc de la an la an, în special comenzile de mâncăruri. Chiar o știre prezentată zilele trecute povestea despre asta. Cei care comandă mâncare fie la job sau acasă, sunt din ce în ce mai mulți.

 

De aceea un business pe care îl poți dezvolta este un serviciu de livrare. Încheie colaborări cu marile lanțuri de supermarketuri sau restaurante și promovează-ți serviciile. Poate fi un business foarte profitabil. Ia în calcul modalitatea de livrare sustenabilă, adică transportul cu vehicule electrice/biciclete. Un curier poate parcurge și 100 km zilnic livrând produse/mâncare la domiciliu.

 

 

          Dezvoltă o platformă de învățare online personalizată

 

Evoluția înseamnă învățare permanentă. Nu putem crește personal/profesional fără să ne educăm constant din punct de vedere spiritual și profesional.

 

Studiază cu atenție marile platforme de învățare online, precum Udemy, Domestika. Poți avea succes, în special că în România nu prea există. Analizează piața, cererea și gândește-te la o idee. Neapărat diferențiază-te.

 

        Un magazin online

Așa cum spuneam la începutul acestui articol, comenzile online au crescut, iar un magazin online cu produsele care se caută poate fi un business foarte profitabil.

Poți vinde articole pentru copii, poți vinde alimente sănătoase, produse fără gluten, cărți, cadouri. Poți vinde orice, iar pentru ambalare poți folosi produse de foarte bună calitate de pe paperbag.ro, fie că alegi hârtie de împachetat, pungi din hârtie kraft sau orice alt produs la prețuri de producător.

 

         Soluții de reciclare și upcycling

Magazinele investesc de la an la an, tot mai mult în soluții de reciclare. Dacă ai fost atent/ă când mergi prin magazine, există diferite produse/articole, de la haine la agende fabricate din materiale reciclate. Aceasta este o oportunitate foarte bună pentru afaceri.

De la mobilier reciclat până la accesorii din materiale refolosite, există un potențial vast pentru a satisface nevoile unei piețe în creștere.

 

          Ce spui despre un business de vending?

Știi tonomatele acelea pe care le întâlnești în aeroporturi, instituții, spitale sau în exterior și de la care poți cumpăra cafea, snack-uri, croissante, batoane de ciocolată și alte produse?

Aceste tonomate sunt aparate pe care le poți achiziționa și pe care le poți instala în locurile în care ți se permite. Desigur, este necesar să închei contracte cu instituțiile/magazinele respective. Ai nevoie de diferite autorizații, dar poate fi un business profitabil dacă te informezi foarte bine. Inspiră-te de la cei care se ocupă de acest business. Dacă efectuezi o căutare pe internet sau pe diferite platforme social media precum TikTok vei găsi persoane care se ocupă de un astfel de business.

 

     Platformă de asistență virtuală pentru evenimente și conferințe online

Chiar dacă pandemia a trecut, efectul acesteia a rămas sau poate doar dorința oamenilor de a economisi timp, energie și bani, motiv pentru care multe evenimente au loc în mediul online. Poți crea o platformă de găzduire a acestor evenimente cu caracteristici avansate de networking, interacțiune și gestionare care ar putea să atragă organizatori de evenimente și participanții.

 

     În loc de concluzie,

 

2024 vine cu numeroase oportunități pentru cei dornici să-și înceapă propria afacere sau să-și extindă operațiunile.

O doză sănătoasă de voință și determinare, o idee bine aleasă și analizată, și un plan detaliat de afacere te pot introduce în lumea antreprenoriatului. Ce spui? Care idee te atrage?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *