7 probleme comune ale centralelor termice

7 probleme comune ale centralelor termice

Defecțiunile aparaturii utilizate pentru a ne asigura confortul zilnic pot fi o mare sursă de frustrare. Însă dintre toate aceste echipamente, problemele apărute la centrala termică sunt catastrofale și ne complică mult existențele. Acesta este și motivul pentru care ne-am gândit ca în acest articol să vă prezentăm câteva problemele comune ale centralelor termic și ce trebuie făcut pentru a le elimina.

Cauzele care pot provoca aceste probleme se pot datora unor factori externi, cum ar fi apa, gazul, curentul, termostatul, detectorul de gaze ș.a. sau unor factori interni, cum ar fi defecțiuni ale pieselor centralei sau ale sistemului, lipsa de presiune, țevi cu depuneri, infundat, cu aer etc.

Încă de la început vă scriem că aceste sfaturi sunt generale și nu țin locul unei evaluări din partea specialiștilor.

Iată care sunt problemele comune care pot apărea la centralele  termice:

1. Presiune scăzută a apei

Presiunea scăzută a apei duce la oprirea centralei. În acest caz există pierderi de apă în sistem sau există o defecțiune la nivelul supapei de siguranță. O altă posibilă cauză pot fi țevi sparte pe circuit sau blocaje în reța.

2. Nu se aprinde flacăra de la centrală

Cele mai frecvente cauze ale acestui tip de defecțiuni se pot datora temperaturii apei din cazan, care nu scade sub cea setată, presiunea prea mica sau prea mare în coloana de gaz, instalarea necorespunzătoare a cablului de alimentare.  

3. Centrala merge puțin și apoi se oprește

O cauză posibilă a acestei defecțiuni este adesea presiunea scăzută sau insuficientă a apei din instalație sau o problemă legată de termostat. Oprirea bruscă se mai poate produce și atunci când există defecțiuni și blocaje la nivelul pompei de circulare a apei.

4.  Scurgeri de apa la nivelul centralei

Această problemă se  constată în principal la nivelul țevilor și poate fi datorată uzurii unei garnituri, lipsei de etanșeitate la nivelul anumitor componente, înclinația necorespunzătoare a kitului de evacuare a apei.  

5. Centrala nu încălzește apa cum trebuie 

O posibila cauză poate fi faptului ca temperatura apei nu este setată corespunzător, presiunea gazelor din centrală nu este potrivită pentru a face față debitului apei, este stricat un termostat, nu este curent. Aceste aspecte sunt valabile atât atunci când apa este mai rece decât trebuie, cât și atunci când apa este prea fierbinte.

6. Centrala nu pornește

În această situație avem multiple posibilități. Faptul că o centrala nu pornește poate fi cauzată de absența alimentării cu electricitate sau gaze, presiunii scăzute în instalație. Pentru repornire trebuie verificate toate cele trei surse și intervenit.

7. Se aud zgomote in centrala termică

Uneori în centrală se pot auzi șuierături sau zgomote. Acest lucru se poate datora depunerilor de calcar sau de impurități pe țevi sau pe schimbatorul de căldură, lipsei de aerisire și curățare a caloriferelor, o presiune necorespunzătoare. O astfel de problemă lăsată nerezolvată poate afecta funcționarea și durata de viață a echipamentului.

Unele dintre aceste probleme pot fi remediate ușor de o persoană care  deține cunoștințe tehnice și poate ști cum să acționeze. Însă, pentru menținerea garanției echipamentelor și pentru remedieri de calitate și profesioniste, este nevoie să apelați la specialiști. Doar aceștia pot pune cu precizie un diagnostic corect și pot interveni pentru o remediere de calitate.

În cazul în care aveți nevoie de un instalator certificat pentru centrale Ariston și de tot ce este necesar în materie de piese de schimb pentru centrala Ariston și alte branduri, apelați cu încredere la echipa de la piesecentrale.ro.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *