Sectoarele unde se fac angajări pe bandă rulantă. Nu ai nevoie de studii și nici de experiență

Sectoarele unde se fac angajări pe bandă rulantă. Nu ai nevoie de studii și nici de experiență

În ultima vreme, românilor le este din ce în ce mai greu să își găsească un loc de muncă. Cerințele sunt numeroase, iar angajatorii au și ei pretențiile lor. Însă, în plin sezon de vară, există câteva sectoare de activitate unde se fac angajări pe bandă rulantă.

Peste 4.000 de locuri de muncă sunt disponibile pentru români

Românii sunt din ce în ce mai nemulțumiți de piața locurilor de muncă. Tinerii, în special, și-au pierdut speranța că vor găsi un job care să îi satisfacă. Însă, se pare că există și excepții.

În ultima lună, pe piața locurilor de muncă din România au fost scoase peste 40.000 de joburi. Mai mult de jumătate dintre ele sunt dedicate celor fără experiență, așa că este imposibil ca cineva să nu-și găsească un loc de muncă.

Veștile bune nu se opresc aici. Deși la mare căutare sunt locurile de muncă full-time, există și locuri de muncă part-time sau sezoniere. Cele din urmă, sunt ”vânate” de cei care vor să câștige bani mulți, într-un timp scurt.

Din cele peste 4.000 de locuri de muncă unde nu este necesară experiența, un procent mai mare de 80% este reprezentat de joburile din România. Restul, până la 100%, îl reprezintă locurile de muncă în străinătate sau cele remote.

Domeniile care prezintă interes pentru românii dornici de muncă

Ca și până acum, există o listă de țări care sunt dispuse să îi primească pe românii dornici de muncă. Printre ele se numără Olanda, Belgia, Spania, Italia, Germania sau Grecia.

În țările deja menționate, există anumite sectoare unde este mereu nevoie de personal. Cele mai multe locuri de muncă disponibile sunt în transport, turism, servicii, producție sau industrie alimentară.

În ceea ce privește preferințele tinerilor, surprinzător sau nu, cei mai mulți își doresc un loc de muncă part-time. În cazul în care dorința lor nu se îndeplinește, revin asupra intenției de a se angaja full-time.

În România, cele mai atractive domenii de activitate pentru tineri rămân cele din corporații. Majoritatea lor candidează pentru locurile de muncă din retail, banking, turism, IT sau servicii.

Ceea ce trebuie să ia toți în considerare este raportul experiență salariu. În România, salariul mediu net este de 3.500 de lei și îl încasează inclusiv cei care au peste doi ani de experiență. Cei care optează pentru joburi part-time, trebuie să știe că salariul mediu net este de 3.000 de lei pe lună.

Please follow and like us:
Pin Share