Acestea sunt ouăle pe care niciodată nu ar trebui să le cumperi. Chiar dacă sunt proaspete, specialiștii trag un mare semnal de alarmă

Acestea sunt ouăle pe care niciodată nu ar trebui să le cumperi. Chiar dacă sunt proaspete, specialiștii trag un mare semnal de alarmă

Ouăle sunt extrem de căutate, în general, dar mai ales în perioada Paștelui, atunci când multă lume le cumpără pentru a le vopsi. De aceea, experții atrag atenția cumpărătorilor să fie atenți la câteva aspecte atunci când le achiziționează din magazinem informează Cancan.

 

La ce trebuie să fiți atenți atunci când cumpărați ouă din magazin

 

Este important ca ouăle să fie proaspete pentru a nu provoca diverse intoxicații alimentare.

De asemenea, specialiștii mai recomandă oamenilor să deschidă întotdeauna ambalajul și să verifice fiecare ou în parte pentru că există clienți care mută ouăle scumpe în ambalaje cu ouă mai ieftine pentru a economisi bani.

Așadar, înainte de a cumpăra un carton cu ouă, oamenii ar trebui să le verifice și să se asigure că au aceeași dimensiune și culoare. De asemenea, felul în care sunt ambalate vă poate oferi indicii și despre alte aspecte.

Un alt aspect important de care trebuie să țineți cont este că, în fermele de păsări, ouăle sunt întotdeauna ambalate cu capătul ascuțit în sus. Astfel, dacă observați că cel puțin un ou este așezat într-o altă poziție, ar trebui să evitați acel pachet, potrivit Restaurant Rozengeur.

 

Ce reprezintă fiecare cod care e scris pe ou

 

Un alt lucru de care ar trebui să țineți cont este codul de pe cartonul cu ouă.

Ei bine, acesta oferă detalii despre modul în care găinile au fost crescute, fie că este vorba despre sisteme convenționale, ecologice sau crescute în libertate. Mai mult decât atât, codurile indică și țara de origine sau data de expirare. Iată cum descifrăm cifrele de pe ouă!

Cod 0 – găinile au fost crescute în sistem ecologic

Cod 1 – găinile au fost crescute în sistem extensiv

Cod 2 – găinile au fost crescute la sol

Cod 3 – găinile au fost crescute în baterii

Prima cifră din codul de pe ouă reprezintă modul de creștere al găinilor. Apoi, urmează codul țării – în cazul nostru, al României, iar a treia cifră indică județul de proveniență. Partea finală a codului indică specific exploatația din care provine produsul, începând de obicei cu 001.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *