Antibioticele care ne omoară. Semnal de alarmă al medicilor britanici

Antibioticele care ne omoară. Semnal de alarmă al medicilor britanici

Numărul deceselor cauzate de infecții rezistente la antibiotice a înregistrat anul trecut o creștere cu aproximativ patru procente, comparativ cu anul precedent, conform BBC, scrie Rador Radio România.

 

Avertismentul a fost făcut în contextul în care părea că s-ar ajuns la o ameliorare a situației în pandemia de COVID, când medicii au prescris mai puține antibiotice.

 

Oferirea de antibiotice prietenilor și familiei riscă să alimenteze o creștere a infecțiilor rezistente la medicamente, au avertizat oficialii britanicii, cu persoanele de origine asiatică expuși un risc mai mare decât cei care sunt albi, scrie The Guardian.

Superbacteriile sunt printre noi. Câte antibiotice celebre nu mai au efectul inițial ?Observațiile medicilor

În timp ce infecțiile severe rezistente la antibiotice – cum ar fi infecțiile din sânge, infecțiile urinare, infecțiile la nivelul locului chirurgical și infecțiile respiratorii – au rămas sub nivelurile din 2018 anul trecut, ultimele estimări sugerează că a existat o creștere cu 4% între 2021 și 2022, de la 55.792 la 58.224. Creșterea urmează unui declin notabil în perioada de vârf a pandemiei de Covid.

De asemenea, a existat o creștere a numărului de decese atribuite infecțiilor severe rezistente la antibiotice, de la 2.110 în 2021 la 2.202 în 2022.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *