Apartamentul Ioanei Timofte, nepoata fostului șef al SRI, scos din nou la licitație de stat. Noul preț al penthouse-ului sechestrat de DIICOT 

Apartamentul Ioanei Timofte, nepoata fostului șef al SRI, scos din nou la licitație de stat. Noul preț al penthouse-ului sechestrat de DIICOT 

Penthouse-ul este sechestrat de DIICOT în dosarul în care Ioana Timofte, directorul general al Companiei Naționale pentru Controlul Cazanelor (CNCIR), este cercetată pentru delapidarea bugetului instituției cu prejudiciu de circa 2 milioane euro, bani cheltuiți pe achiziții fictive de papetărie și birotică, curățenie și igienă, materiale de construcții, accesorii electrice și alte produse consumabile.

Apartamentul, compus din patru camere de locuit şi dependinţe, în suprafaţă construită de 260,69 mp, se află pe Bulevardul Ion Ionescu de la Brad, sector 1, București, fiind evaluat inițial la 486.690 de euro. Prima licitație, organizată de ANABI în luna noiembrie, nu s-a finalizat cu succes, astfel că instituția a fost nevoită să organizeze o a doua licitație, de data aceasta prețul de pornire fiind mai mic cu 25 la sută, respectiv 365.017 de euro.

Evenimentul a fost programat pentru 22.02.2024, ora 11:00, la sediul Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate. 

Blocul în care se regăsește proprietatea imobiliară evaluată și sechestrată de stat este compus din apartamente din trei- patru camere cu hol, baie, bucătărie și logie și este structurat în 2 apartamente pe etaj, blocul având 5 etaje, scrie ziare.com. Structura blocului este formată din fundație din beton armat, suprastructura din cărămidă. Finisajele exterioare sunt izolate și sunt tencuite cu var lavabil de exterior. 

Finisajele interioare ale proprietății au fost recent modernizate (2022) și constau în tencuieli și zugrăveli cu var lavabil de calitate, pardoseli încălzite având parchet din lemn de stejar, pardoseli din marmură în băi la o calitate superioară, tâmplăria ușilor interioare este din lemn stratificat vopsit în vopsea albă, tâmplăria ferestrelor logiilor termopan, tâmplăria ferestrelor din dormitoare și bucătărie este de tip termopan.

În unele băi evaluatorul a constatat că finisajele nu sunt încă finalizate (lipsă placă de marmura, cadă neconectată la instalația sanitară, lipsă lavoar).

Instalația electrica interioară nu este funcționala și este de tip îngropat (sub tencuială) și va asigura iluminatul cu incandescență și funcționarea prizelor monofazate. Evaluatorul a constatat că întrerupătoarele, prizele, corpurile de iluminat nu sunt montate la locație. 

Rețeaua de apă potabila și canalizare este racordată la rețeaua publică, însă nu este funcțională. La interior, instalația de apă este realizată din țeavă PVC, iar scurgerea din tubulatură din polipropilenă. Obiectele sanitare sunt din porțelan sanitar, materiale acrilice și accesorii cromate, având cadă, lavoar, WC, duș.

Instalația de încălzire și de gaz metanBranșamentul la gaz metan este prezent însă este deconectat. Construcția dispune de instalație proprie de încălzire cu centrala termica cu traseele tur-retur îngropate în pardosea, centrală termică alimentată cu gaz metan care este montată în balcon.Pe proprietatea imobiliară a fost identificat și un șemineu cu alimentare solida, alimentare cu lemne dar și un sistem de încălzire/răcire HVAC efectuat prin ventilație.

Prin vânzarea acestui apartament, aflat sub puterea măsurii sechestrului asigurător instituită de Parchetul de pe lângă ÎCCJ- DIICOT-Structura centrală- Secția de Combatere a Criminalității Organizate, statul vrea să recupereze prejudiciul din dosarul ”Cazane”, estimat de procurori la 9.699.480,08 lei.

În același dosar, procurorii DIICOT au dispus și valorificarea unui ceas de lux marca ROLEX, evaluat la 5.031 de euro, conform ANABI, precum și valorificarea a 12 bunuri mobile – trei tablouri originale, produse electronice și electrocasnice noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *