Apelul depus de Alexei Navalnîi împotriva noii pedepse, de 19 ani de închisoare, a fost respins

Apelul depus de Alexei Navalnîi împotriva noii pedepse, de 19 ani de închisoare, a fost respins

Cel mai important lider al opoziției din Rusia, Alexei Navalnîi, a pierdut marți, 26 septembrie, apelul intentat împotriva condamnării la 19 ani de închisoare pe care a primit-o luna trecută, sentință care se adaugă la pedeapsa pe care o ispășește deja, a anunțat un judecător al unui tribunal din Moscova, potrivit Reuters.

Cea mai recentă sentință a fost impusă pe data 4 august, după ce Navalnîi a fost condamnat pentru șase acuzații legate de presupuse activități extremiste, pe care le-a negat în totalitate.

Apelul său a fost respins de un judecător din Moscova după o audiere la care Navalnîi a participat prin legătură video. Procedurile s-au desfășurat cu ușile închise, în afară de citirea verdictului, în ciuda protestelor opozantului rus și ale avocaților săi.

Navalnîi, purtând o uniformă neagră de pușcărie, a ascultat în picioare decizia judecătorului.

Cea mai recentă sentință, prin care a fost condamnat la 19 ani de închisoare, se adaugă la cei 11 ani și jumătate pe care acesta îi ispășea deja în colonia penitenciară IK-6 de la Melekhovo, situată la aproximativ 235 kilometri est de Moscova, pentru fraudă și alte acuzații pe care le-a respins, de asemenea, ca fiind motivate politic și menite să reducă la tăcere criticile sale la adresa președintelui Vladimir Putin.

Daniel Kholodny, un tehnician de televiziune care a lucrat pentru Navalnîi, a fost condamnat la opt ani de închisoare în luna august, în cadrul aceluiași proces. Apelul său a fost de asemenea respins marți.

„Alexei, ne mai vedem!” a strigat Kholodny înainte ca transmisia video să se încheie. Navalnîi i-a făcut semn cu mâna ca răspuns.

Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, este de departe cea mai cunoscută figură din opoziția divizată a Rusiei, susținătorii acestuia prezentându-l ca o figură în stilul lui Nelson Mandela, care într-o zi va fi eliberat din închisoare pentru a conduce țara.

Mișcarea sa politică a fost scoasă în afara legii, iar figurile ei cheie au fost încarcerate sau au fugit în străinătate, ca parte a unei represiuni a Kremlinului asupra disidenței care s-a intensificat după ce Putin și-a trimis trupele în Ucraina anul trecut.

Foto: Profimedia Images

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *