BANI de la Bruxelles țărilor care primesc mai mulți refugiați, inclusiv ucraineni – Ursula von der Leyen, anunț despre cele 15 miliarde de euro

BANI de la Bruxelles țărilor care primesc mai mulți refugiați, inclusiv ucraineni – Ursula von der Leyen, anunț despre cele 15 miliarde de euro

 

Comisia Europeană va propune alocarea unei sume suplimentare de 15 miliarde de euro pentru țările care primesc un număr mare de refugiați, inclusiv ucraineni, a anunțat marți, la Praga, președinta executivului european, Ursula von der Leyen.

Acest sprijin destinat țărilor care se confruntă cu un val migrator se va regăsi în următoarea revizuire a Cadrului Financiar Multianual al UE pentru perioada 2021-2027, relatează agerpres.ro.

Condiția este ca țările membre ale UE să accepte propunerea Comisiei Europene, mai exact să fie de acord cu suplimentarea contribuțiilor la bugetul european.

”Având în vedere că aţi primit atât de mulţi refugiaţi ucraineni, am propus o creştere (a bugetului) cu 15 miliarde de euro destinaţi în mod specific ţărilor care primesc un număr mare de refugiaţi”, incluzând printre acestea şi Republica Cehă, a spus Ursula von der Leyen, marți, la o conferinţă de presă comună la Praga cu premierul ceh Petr Fiala.

We have approved the revised NextGenerationEU plan for Czechia.It brings 2.2 billion euros in additional funding.With a #REPowerEU chapter to invest in clean energy and the skills needed to succeed in the industrial transition ↓ https://t.co/o0PeU40biT

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) September 26, 2023

Această creştere va necesita însă ”o revizuire a cadrului financiar multianual. Vedem cum putem îmbunătăţi această propunere şi această revizuire va depinde de capacitatea noastră de negociere”, a mai spus von der Leyen.

Comisia Europeană a propus la mijlocul lunii iunie revizuirea Cadrului Financiar Multianual pentru 2021-2027 care prevedere o contribuiție suplimentară de peste 65 de milioane de euro.

Propunerea de creștere a bugetului pe termen lung al UE avansată de Comisie s-a lovit deja de refuzul unor state membre, precum Germania, Austria, țările nordice sau Ungaria, solicitând ca noile nevoi să fie gestionate financiar prin redirecționarea fondurilor din alte programe europene.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *