Când se plantează mărarul, de fapt. Temperatura ideală pentru o recoltă bogată

Când se plantează mărarul, de fapt. Temperatura ideală pentru o recoltă bogată

Tu știi când se plantează mărarul, de fapt? Care e temperatura ideală și ce ai de făcut pentru a obține o recoltă bogată? Există niște reguli destul de clare de care trebuie să ții cont.

Când se plantează mărarul, de fapt

Mărarul dă un gust aparte mâncărurilor noastre. De altfel este folosit într-o mulțime de rețete. Ca să nu mai vorbim și despre beneficiile pe care acesta le are asupra organismului nostru.

Dacă te-ai hotărât să ai mărar în grădină, este bine să cunoști câteva reguli simple înainte. În primul rând, acesta trebuie plantat doar în anumite perioade, pentru că are nevoie de o temperatură optimă pentru a se dezvolta.

Când se plantează mărarul, de fapt? Primăvara, odată ce înghețul a trecut. O regulă importantă este cea că temperatura minimă pentru germinația semințelor este de 3-4 grade.

Totuși, specialiștii spun că pentru o recoltă bogată, temperatura ideală ar fi de 20-22 de grade. Cum vremea s-a încălzit destul de tare în România, sunt șanse mari să fie destul de târziu.

De ce nu e bine să plantezi mărarul vara

Experții spun că mărarul nu se plantează niciodată vara. Spre deosebire de alte plante, el nu poate suporta temperaturile ridicate, adică mai mari de 30 de grade celsius, astfel că e nevoie să fii atent.

Dacă totuși ai ratat deja acest sezon, nu trebuie să îți faci griji, pentru că mai ai o șansă. Poate nu știai, dar mărarul se plantează și toamna, mai exact în luna noiembrie. Depinde însă de vreme și în acest caz.

Mai exact, e recomandat ca mărarul să fie plantat cu cel puțin două săptămâni înainte de venirea primului îngheț. Alte reguli esențiale țin de sol. Acesta trebuie să aibă un pH cuprins intre 6 si 7 și să aibă de asemena un drenaj bun.

Iar pentru că semințele de mărar sunt foarte mici, este bine ca solul să fie mărunțit. În acest mod, planta nu va avea dificultăți în momentul în care răsare, iar recolta va fi și ea una bogată. O altă recomandare este să nu plantezi mărar lângă alte legume.

Dacă pui mărarul lângă țelină, ori morcovi sau fenic, acesta poate opri creșterea lor. De asemenea, aroma fenicului ar putea fi una mai slabă, astfel că este bine să eviți o astfel de situație. Pe de altă parte, ar fi bine să plantezi mărarul aproape de ceapă sau de usturoi. Acest lucru îl va proteja de afide.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *