Cardurile ING expirate, reinventate! Returnează-ți cardul expirat în oricare office ING și ajută la reciclarea sa în țevi din plastic!

Cardurile ING expirate, reinventate! Returnează-ți cardul expirat în oricare office ING și ajută la reciclarea sa în țevi din plastic!

Te-ai gândit vreodată că un card expirat se poate transforma în ceva total neașteptat? E suficient ca, la momentul expirării, să nu arunci cardul tău ING, ci să-l returnezi în oricare din office-urile băncii. Ce se întâmplă apoi este cu adevărat remarcabil: cardurile vechi, în loc să ajungă la gunoi, intră într-un proces de reciclare ingenios. Prin acest proces, cardurile tale vor fi transformate în țevi din plastic, o soluție inovatoare dezvoltată de ING.

Începând din 2022, ING Bank România a renunțat la plasticul obișnuit în favoarea celui reciclat pentru producția de carduri și a început să utilizeze hârtie și plicuri din hârtie reciclată în procesul de emitere a cardurilor fizice. 

Inițiativa constă în transformarea cardurilor de debit și credit expirate în țevi din plastic, contribuind la economisirea resurselor și la evitarea risipei de plastic. Anual, aproximativ 1 milion de carduri pot fi reciclate, ceea ce înseamnă că se pot obține 6 tone de plastic recuperat, folosit pentru fabricarea de țevi din plastic.

Un aspect notabil al acestui proiect este abordarea inovatoare a casării cardurilor. În locul distrugerii tradiționale a cardurilor, ING Bank România a ales să le taie în bucăți, proces care are un impact mult mai redus asupra mediului. Cardurile expirate sunt preluate de partenerul Austria Card SRL, iar materialul rezultat în urma tăierii este colectat și reciclat de către firma KLAUSSENBURG RECYCLING GmbH în instalații specializate pentru a produce țevi din plastic.

Această tranziție către carduri din plastic reciclat a permis ING Bank să reducă amprenta de carbon a cardurilor nou-emise cu 75%, în timp ce energia necesară pentru producția lor a scăzut cu 54%

Cristian Lia, Director Dezvoltare Carduri la ING Bank Romania, a subliniat importanța implicării clienților în acest proces: “Încurajăm clienții ING Bank România, posesorii de carduri fizice, să le returneze în oricare dintre oficiile noastre la momentul expirării. În urma procesului de reciclare, cardurile vor fi redate folosului comun sub o altă formă, cea a țevilor din plastic. Mai mult decât atât, apelul nostru către clienți este de a utiliza cardul virtual ING, un mijloc de plată mai simplu de folosit și cel puțin la fel de sigur.”

Odată cu adoptarea politicii de reciclare, cardurile ING devin produse complet reciclabile, cu impact redus asupra mediului pe toată durata lor de viață, de la producție până la distrugere. 100% dintre cardurile nou emise de ING folosesc plastic reciclat, iar 30% din portofoliul existent este deja emis pe plastic reciclat. Această inițiativă reprezintă un avans semnificativ către un viitor mai responsabil în sectorul bancar.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *