Cât mălai se pune la mămăligă. Rețeta de mămăliga moale

Cât mălai se pune la mămăligă. Rețeta de mămăliga moale

Mămăliga este preferata multor persoane, mai ales în combinații de mâncare tradițională, cu o tochitură pe lângă, ouă, brânză sau cartofi prăjiți. Cu siguranță deja vă gândiți la mâncare și cum să preparați o mămăligă perfectă, așa că iată care este rețeta de mămăligă moale, cât mălai trebuie să pui, dar și câtă apă pentru a ieși compoziția perfectă. Nu trebuie să mai mergi la restaurante tradiționale pentru o porție de mămăligă și nici nu trebuie să ceri ajutorul. 

Trei ingrediente pe care le ai la îndemână sunt tot trebuie pentru mămăliga ta.

Câtă apă se pune la mămăligă

Mămăliga a devenit, în zilele noastre, mâncarea de bază a multor oameni din țară, mai ales în perioadele de iarnă, atunci când există numeroase mâncăruri tradiționale pregătite în casă. A devenit foarte apreciată, regăsindu-se chiar și în meniurile restaurantelor de renume, iar cei care vor să fie de fiecare dată mai aproape de casă și mai aproape de locurile copilăriei, prepară o mămăligă delicioasă,  pe care o combină cu foarte multe mâncăruri.

Pentru început, tot ce trebuie să faci este să pui apă la fiert, într-un vas de fontă sau un vas din inox cu pereți dubli, însă vasul nu trebuie umplut în totalitate, deoarece aceasta va fierbe și va da în foc. Este suficient să pui apă trei sferturi din vas și să lăsați apa să fiarbă cât mai bine, adică aproximativ un litru de apă. 

Rețeta de mămăligă1 litru de apă250 grame mălai (făină de porumb)10 grame sare mare, grunjoasă

Acest preparat delicios are nevoie de doar trei ingrediente, cu ajutorul cărora vei pregăti mămăliga perfectă pentru toate preparatele tale. După ce ai pus apa la fiert, alege un mălai bun, de granulație mică, pentru a te ajuta să scurtezi timpul de fierbere.

Dacă acesta necesită, trecem printr-o sită mălaiul pentru a îndepărta eventualele impurități. După ce ați pus apă la fiert, iar aceasta început să fiarbă, adăugați sare și amestecați rapid până când aceasta se topește. Trebuie să știți că sarea nu va fi adăugată încă de la început, în apa rece, deoarece va prelungit timpul de fierbere al apei. După ce s-a topit sarea, presară doar o mână de mălai în apa fierbinte și amestecă intens.

După ce mălaiul a început să atingă punctul de fierbere, adaugă treptat și restul cantității de mălai, iar în tot acest timp, vei amesteca intens și continuu cu un tel sau cu un instrument din lemn, până când compoziția începe să devină mai consistentă. 

Mămăliga se fierbe la foc mic, amestecând constant, până când tot mălaiul a fost cuprins în apă. Dacă îți dorești ca mămăliga ta să fie mai tare, o poți lăsa mai mult la fiert, până când compoziția acestuia se întărește, însă preferata multora este mămăligă moale, iar pentru acest lucru nu ai nevoie ca mălaiul să stea foarte mult la fiert. Mămăliga moale ajută persoanele care suferă de diabet zaharat sau afecțiuni digestive, iar pentru acest lucru, trebuie să știi că în momentul în care o o scoți pe un suport rotund, aceasta va fi foarte ușor de modelat. Cu siguranță este foarte simplu să faci și tu o mămăligă moale, de care să te bucuri alături de preparatele tale, astfel că este necesar să încerci și tu să începi să gătești cât mai tradițional și să nu-ți mai fie frică de acest clasic preparat. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială. 

SURSA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *