Ce au găsit doi români în coteţul găinilor într-o curte dintr-o comună din Mehedinţi. Șoc total, creatura avea doi metri

Ce au găsit doi români în coteţul găinilor într-o curte dintr-o comună din Mehedinţi. Șoc total, creatura avea doi metri

Doi români au trecut prin clipe de panică, după ce au găsit în cotețul găinilor, amplasat în curte, o creatură nepoftită. Oamenii s-au speriat și au sunat de urgență la 112, solicitând sprijinul autorităților.

Ce au descoperit doi români în cotețul găinilor aflat în curte

S-a întâmplat, joi, în localitatea Şimian, din județul Mehedinţi, aici unde o familie a găsit un șarpe de doi metri în propria gospodărie. Au fost șocați să constate că reptila își făcuse culcuș chiar în adăpostul găinilor.

Ei au anunțat jandarmii, așa cum se recomandă să se procedeze în astfel de cazuri. În cele din urmă, aceștia au reușit să scoată șarpele din coteț datorită unui dispozitiv din dotare. Apoi, a fost eliberat în mediul său natural.

„În urma unui apel prin sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 primit miercuri, 17.04.a.c., la Dispeceratul unității, un echipaj de jandarmerie s-a deplasat în comuna Șimian, unde un cetățean a semnalat prezența unui șarpe în gospodărie.

La fața locului, jandarmii au constatat că un șarpe în lungime de aproape 200 cm își găsise adăpost în cotețul găinilor. Cu ajutorul dispozitivului din dotare, șarpele de casă a fost extras și, ulterior, eliberat în mediul său natural”, au transmis jandarmii din Mehedinți.

Totodată, reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Mehedinţi au transmis câteva recomandări cetățenilor. Oamenii sunt sfătuiți să nu se apropie de șerpi, dacă observă prezența lor în gospodării. Nu se recomandă îndepărtarea lor, cetățenii fiind rugați să ceară ajutorul instituțiilor abilitate în astfel de cazuri.

Ce șerpi veninoși există în țara noastră

În țara noastră există trei specii de vipere. Este vorba despre vipera cu corn sau ammodytes, vipera berus ori de munte și vipera ursinii sau de stepă. Prima dintre acestea este o specie protejată și poate atinge dimensiuni de 95 de cm.

Vipera cu corn este activă în perioada aprilie-noiembrie. Potrivit specialiștilor, cel mai des este întâlnită în județele Timiș, Mehedinți, Vâlcea, Gorj, Alba, Caraș-Severin, Sibiu, Tulcea, dar și Constanța.

În schimb, vipera de munte își face apariția în mai multe zone din România. Este întâlnită în aproape 30 de județe, printre care Arad, Bihor, Timiș, Alba, Hunedoara, Suceava, Harghita, Brașov, Sibiu, Argeș, Dâmbovița, etc. Pe de altă parte, vipera de stepă se găsește doar în câteva județe ale țării. Vorbim de Iași, Galați, Botoșani, Tulcea, Alba, Suceava și Cluj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *