Ce fel de ouă să nu consumi de Paște. Medicul Virgiliu Stroescu spune că pot fi periculoase pentru organism

Ce fel de ouă să nu consumi de Paște. Medicul Virgiliu Stroescu spune că pot fi periculoase pentru organism

Tu știi ce fel de ouă să nu consumi de Paște? Medicul Virgiliu Stroescu a adus în discuție acest subiect. Se pare că unele dintre ele pot fi periculoase pentru organism, deși nimeni nu ține cont de acest lucru.

Ce fel de ouă să nu consumi de Paște

Paștele bate la ușă, iar gospodinele deja au pregătit ouăle pentru vopsit. E o tradiție ca ouăle de Paște să fie vopsite în culoarea roșie, iar în general, acest lucru se face în Joia Mare.

Înainte se cumpărăm ouăle însă, este bine să fim atenți la anumite detalii. Medicul Virgiliu Stroescu a vorbit despre pericolele la care ne putem expune în perioada sărbătorilor pascale. Puțini știu câte ceva despre ele.

Ce fel de ouă să nu consumi de Paște? Medicul spune că un anumit tip de ouă poate genera o toxiinfecție alimentară care în cele mai rele cazuri poate să fie chiar mortală. Cum e posibil așa ceva?

Este vorba despre ouăle de rață. Ele pot deveni un pericol pentru organismul nostru. De altfel medicul a ținut să explice faptul că tocmai din acest motiv maioneza nu se face niciodată din ouă de rață sau de gâscă.

Recomandările medicului Virgiliu Stroescu

De ce sunt periculoase aceste ouă? Potrivit medicului, există posibilitatea ca ouăle de rață să fie contaminate cu anumite bacterii. De asemenea, dacă nu sunt manipulate sau depozitate corespunzător, ele pot ajunge să transmită boli.

Iar riscurile sunt extrem de mari. Pe de altă parte, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Astfel, este bine să nu consumi de Paște ouă de gâscă sau de rață și să te limitezi la cele ”obișnuite”.

Și nu doar ouăle pot reprezenta un pericol în perioada sărbătorilor pascale. Medicul Virgiliu Stroescu spune că și peștele poate cauza o toxiinfecție alimentară severă, astfel că este bine de asemenea să fim atenți la detalii.

Și această regulă nu se aplică doar la peștele din comerț, ci și la peștele din restaurante. Potrivit medicului, nu puține sunt situațiile în care anumite persoane bolnave pot transmite bacterii prin intermediul alimentelor.

„La consumul de pește se întâmplă destul de des să ne confruntăm cu toxiinfecții. Mai mult, ce se poate întâmpla este următoarea situație: Personalul care lucrează într-o stațiune să aibă o infecție, un puroi, de exemplu. Intrând această infecție în mâncarea pe care o prepară cineva din personal, poate să facă dezastru”, a spus medicul la Antena 3 CNN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *