Ce înseamnă vopsit balayage. În ce constă tehnica și cum se obține

Ce înseamnă vopsit balayage. În ce constă tehnica și cum se obține

Tehnica balayage de vopsire a părului reprezintă una dintre cele mai căutate și dorite trenduri în materie de styling. Este în tendințe de câțiva ani buni și de la un an la altul devine tot mai solicitată datorită efectului pe care i-l oferă părului. Iată ce înseamnă, de fapt, și cum se obține un balayage corect.

Fie că vorbim despre un balayage blond sau un balayage șaten, tehnica de vopsire se realizează pe orice tip de păr, cât timp nuanțele se îmbină perfect. În ce constă tehnica de vopsire balayage.

Ce înseamnă vopsit balayage

Termenul balayage provine din franțuzescul “bilayer”, care înseamnă “a mătura” și se referă la tehnica de vopsire a părului, cu mâna liberă, fără folosirea unei folii de aluminiu, așa cum se practică în alte tehnici de colorare a părului.

Pentru balayage, vopseaua este aplicată manual pe păr, cu ajutorul unei pensule, prin mișcări asemănătoare cu cele de pictare, pentru a obține un aspect cât mai natural al șuvițelor colorate.

Apărută încă din 1970, tehnica balayage a fost cunoscută initial sub denumirea de “balliage a Coton”, în Paris, acolo unde șuvițele vopsite erau delimitate de restul părului cu ajutorul unor bucăți de vată. Însă, popularitatea tehnicii de vopsire a crescut după 1990, atunci când a început să fie tot mai des cerută în saloanele de specialitate.

Tehnica de vopsire balayage presupune folosirea a două sau trei nuanțe de vopsea, care ajută la crearea unui mix perfect cu nuanța naturală a părului.

Culoarea se aplică pe suprafața șuvițelor de păr alese, în mod natural, iar rezultatul final este obținerea mai multor tonuri de culori, în mod natural, cu reflexii deschise. Mai exact, prin balayage vei obține zone ale părului mai deschise, mai luminate, dar și mai umbrite.

Tehnica vopist balayage

Ce înseamnă tehnica de vopsire ombre

Tot cu proveniență din franceză, termenul ombre, care înseamnă “umbre”, presupune aplicarea unei alte nuanțe de vopsea sub forma unui degrade, pe toată lungimea firului de păr.

Se începe cu o culoare mai închisă la rădăcină, și se continuă cu o nuanță mai deschisă spre vârful părului. Trecerea nuanțelor trebuie să se îmbine perfect cu nuanța naturală, dar și cu rădăcina părului.

Diferența dintre tehnica balayage și tehnica ombre

Dacă tehnica de vopsire balayage reprezintă o culoare unde nu există linii sau blocuri de culoare, gradul de vopsire fiind unul subtil, în tehnica de vopsire ombre va exista un contrast între rădăcina și vârful părului, aceasta din urmă fiind mult mai vizibilă.

Balayage este tehnica ce se referă la obținerea unei nuanțe naturale, obținerea de lumini cu ajutorul unei pensule, în timp ce tehnica ombre se obține gradual, de la o culoare mai închisă, la o nuanță mai deschisă, prin obținerea unor accente discrete de umbre și lumini.

Cum se obține tehnica de vopsire balayage

Tehnica de vopsire balayage se obține indiferent de culoarea de păr și de lungimea acestuia. Vopseaua aplicată pe păr nu se face în mod uniform, ci se trece cu pensula ușor peste păr. Nu se insistă pe anumite porțiuni, ci doar se face o aplicare de la vârf spre rădăcina părului.

Rezultatul în urma vopsirii balayage trebuie să fie unul natural, a unor șuvite mai deschise decât nuanța părului.

Vopsirea părului în tehnica balayage nu se face doar prin crearea unor șuvițe blonde, așa cum se poate crede, ci se pot face orice șuvițe în nuanțe castanii sau brunet, cât timp nuanța principală a părului este mai deschisă.

Tehnica de vopsire balayage este potrivită pentru orice persoană, însă este important ca lungimea părului să fie cel puțin până la nivelul lobului urechii, pentru a se putea crea diferența de nuanță.

Vopsitul balayage se poate face atât pe nuanța naturală a părului, cât și pe o nuanță artificială, un păr care este deja vopsit.

Tehnica balayage – cum se întreține vopsitul acasă

Chiar dacă reprezintă un proces de colorare a părului, tehnica balayage nu necesită un ritual complex de întreținere, ci doar folosirea unor produse pentru păr vopsit, care ajută la îngrijirea firului de păr frumos, sănătos și puternic.

Orice kit de îngrijire ales trebuie să asigure hidratarea părului de la rădăcină până la vârfuri. De regulă, se va alege un șampon, balsam și o mască pentru părul vopsit, care să protejeze culoarea părului și care să îi confere acestuia strălucirea de care are nevoie, după spălare.

Produsele de îngrijire vor acționa la nivelul părului, datorită substanțelor hrănitoare din compoziție, lăsând scalpul curat și îngrijit. Tehnica de vopsire balayage nu afectează firul de păr.

Orice schimbare de nuanță a părului este recomandat să fie făcută de o persoană avizată, într-un salon specializat, pentru rezultate pe măsură. Cere întodeauna sfatul unui stilist pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie în ceea ce privește nuanțele potrivite pentru un balayage perfect.

Citește și: Ce să vizitezi la Valencia

Sursă foto: 123rf.com

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *