Ce putem mânca în Postul Paștelui? Un expert în nutriție a recomandat o plantă care face minuni: „Ajută organismul să curețe toxinele”

Ce putem mânca în Postul Paștelui? Un expert în nutriție a recomandat o plantă care face minuni: „Ajută organismul să curețe toxinele”

Postul Paștelui 2024 a început pe 18 martie. Așa că mare atenție la ce alegeți să consumați în această perioadă, în cazul în care doriți să țineți post.

În perioada postului, medicii recomandă să mâncăm cât se poate de variat și echilibrat, cu scopul de a nu pune sănătate în pericol și nici să ne trezim cu kilograme în plus.

 

„Este cea mai mare greşeală să credem asta”

 

Simona Carniciu, expertă în boli metabolice şi de nutriţie, a dat câteva idei de ce am putea mânca în aeasă perioadă astfel încât să nu ne confruntăm cu probleme de sănătate, conform Antena3.

„Greșeala atunci când ținem post este că vrem să ne săturăm cu bani puțini, iar acest lucru nu se poate. Este cea mai mare greşeală să credem asta. Ideea este că ar trebui să mâncăm alimente de calitate şi să nu mai punem accentul pe cantitate. Poate ne costă puţin mai mult, dar este important să facem acea menire adevărată a postului. Ar trebui să fim mult mai atenți atunci când ajungem într-un supermarket. Putem fi tentaţi să căutăm tot felul de înlocuitori ai produselor animale, precum pateul vegetal, cârnaţii vegetali şi tot aşa. Cel mai important este că aceştia conţin o cantitatea mare de aditivi. În această perioadă pădurea este plină de leurdă, drept pentru care recomand să profităm din plin. Leurda este una dintre cele mai importante plante care ajută organismul să curețe toxinele.”, a spus experta în boli metabolice şi de nutriţie.

 

La ce ajută leurda și ce conține această plantă

 

Leurda poate fi asociată cu usturoiul datorită gustului și mirosului. Această plantă e folosită din cele mai vechi timpuri drept tonic pentru organism.

E important de știut că această plantă e bogată în vitamine, precum A și C, și mai conține și calciu, fier, fosfor, natriu și cupru.

Leurda ajută la curățarea sângelui și a sistemului digestiv, după cum arată studiile.

Totodată, leurda ajută și la scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale, dar și în cazul viermilor intestinali sau a infecțiilor urinare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *