Ce se întâmplă în organismul tău dacă renunți să mai consumi zahăr o perioadă de 30 de zile

Ce se întâmplă în organismul tău dacă renunți să mai consumi zahăr o perioadă de 30 de zile

Samiksha Kalra, dietetician șef și nutriționist la Rosewalk Hospital, explică ce se poate întâmplă cu organismul tău atunci când nu adaugi zahăr în dietă ta timp de 30 de zile.

Risc redus de cancer

Consumul de zahăr poate fi un factor de risc în dezvoltarea unor tipuri de cancer, cu accent pe cancerul de san. Renunțarea la zahăr poate reduce, de asemenea, riscul de apariție a anumitor tipuri de cancer.

Energie crescută

În timp ce zahărul este o sursă de energie, tipul de sursă este cel mai important lucru. Zahărul rafinat, care se găsește în alimentele procesate, prăjituri și chipsuri te poate face să te simți moleșita și letargică. Așadar, dacă renunți la zahăr timp de o luna, sunt șanse să simți o creștere naturală a nivelului de energie.

Sănătate intestinală mai bună

Dacă te confrunți cu balonarea și cu un sistem digestiv imprevizibil, o pauză de la zahăr te va ajută foarte mult. După cum spune specialistul, renunțarea la zahăr timp de o luna poate fi benefică pentru sănătatea ta digestivă. Renunțarea la zahăr te ajută să obții o creștere a bacteriilor intestinale „bune”.

Pierdere în greutate

Zahărul este bogat în calorii și nu oferă nicio valoare nutrițională, astfel că renunțarea la el chiar și pentru 30 de zile poate duce la scăderea în greutate.

Îmbunătățirea sănătății dentare

Consumul excesiv de zahăr poate duce la carii dentare și alte probleme dentare. Renunțarea la zahăr poate ajută la prevenirea acestor probleme.

Îmbunătățirea stării de spirit

Poate nu te-ai fi gândit la asta, dar consumul de zahăr poate determina fluctuații ale nivelului de glucoză din sânge, ceea ce poate duce la schimbări de dispoziție și anxietate. Renunțarea la zahăr poate ajută la îmbunătățirea stării de spirit și la reducerea simptomelor de anxietate.

Un aspect mai plăcut al tenului

Consumul excesiv de zahăr poate duce la inflamație cronică în organism, ceea ce poate contribui la apariția acneei și la înrăutățirea altor afecțiuni ale pielii, precum eczemele și psoriazisul. Prin urmare, reducerea sau eliminarea zahărului din alimentație poate ajută la reducerea inflamației și, implicit, la îmbunătățirea aspectului pielii. În plus, renunțarea la zahăr poate ajută la menținerea unui nivel echilibrat de insulină în organism, ceea ce poate reduce riscul apariției unor probleme de piele, cum ar fi dermatită seboreică și rozaceea.

Consumul excesiv de zahăr poate fi asociat cu un risc crescut de boli cronice precum diabetul, bolile de inima și cancerul. Renunțarea la zahăr poate ajută la reducerea acestui risc și la îmbunătățirea sănătății generale. Fă un experiment în care renunți la zahăr pentru 30 de zile și notează-ți într-un jurnal cum te simți de la o zi la altă. Vei observă efectele benefice pe care le va avea acest lucru asupra organismului.

Atenție! Atunci când revii la consumul de dulciuri, fă-o treptat, astfel încât să nu-ți șochezi corpul.

SURSA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *