Cele 100 de autobuze electrice cumpărate de Primăria Capitalei au ajuns în depoul STB. Pe ce linii vor circula

Cele 100 de autobuze electrice cumpărate de Primăria Capitalei au ajuns în depoul STB. Pe ce linii vor circula

Cele 100 de autobuze electrice produse în China și cumpărate de Primăria Capitalei au ajuns în depoul STB Bujoreni, a anunțat joi, 30 noiembrie, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, pe Facebook.

Autobuzele au intrat deja în testele de anduranță, iar o parte din ele vor circula în această lună, a anunțat și Societatea de Transport București (STB).

„Testăm autobuzele și, în același timp instruim și șoferii care vor circula cu ele. Avem și primele stații de încărcare, în funcțiune deja, la URAC”, a anunțat miercuri, 29 noiembrie, STB.

Potrivit STB, primele 20 de autobuze vor intra pe traseu în prima jumătate a lunii decembrie. Acestea vor circula pe liniile 330 și 335, pe trasee ale axei Nord – Est a Capitalei. Data exactă la care vor intra autobuzele electrice pe traseu va fi anunțată săptămâna viitoare, a precizat STB.

Pe ce linii vor circula autobuzele electrice

Viceprimarul general al Capitalei, Stelian Bujduveanu, a transmis zilele trecute, pe Facebook, că primele 20 de autobuze electrice au ieșit în probe și anunțat pe ce linii vor fi introduse noile vehicule.

Linia 137 – vor fi alocate 8 autobuze electrice;
Linia 138 – vor fi alocate 5 autobuze electrice;
Linia 336 – vor fi alocate 8 autobuze electrice;
Linia 201 – vor fi alocate 5 autobuze electrice;
Linia 232 – vor fi alocate 4 autobuze electrice;
Linia 330 – vor fi alocate 6 autobuze electrice;
Linia 335 – vor fi alocate 14 autobuze electrice;
Linia 311 – vor fi alocate 6 autobuze electrice;
Linia 312 – vor fi alocate 6 autobuze electrice;
Linia 313 – vor fi alocate 7 autobuze electrice;
Linia 368 – vor fi alocate 8 autobuze electrice;
Linia 381 – vor fi alocate 15 autobuze electrice;
Linia 385 – vor fi alocate 8 autobuze electrice.

Acestea sunt primele autobuze electrice cumpărate de municipalitate. Ele au început să sosească din luna octombrie în țară, ajungând la Portul Constanța.

Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu detalia, în luna septembrie, pe Facebook, că autobuzele au 12 metri lungime, autonomie de minimum 200 km între două încărcări succesive și tracțiune complet electrică.

De asemenea, ele „sunt silențioase, digitale, confortabile și economice”, dotate cu aer condiționat, au trei uși duble, iar podeaua este complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului.

Autobuzele sunt cumpărate de la BMC Trucks & Bus, producător cu capital turc, dar care are fabrică în România, la Ciorogârla. Valoarea contractului se ridică la 290.000.000 lei.

Autobuzele sunt produse în China în parteneriat cu compania chineză ZTE Smart Auto, cu componente importate în mare parte din Europa, a declarat directorul executiv al BMC Trucks & Bus, Silvia Colacea, pentru Spotmedia.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *