Cele mai eficiente ceaiuri pentru subțierea sângelui. O călătorie în lumea plantelor miraculoase pentru o viață plină de vitalitate

Cele mai eficiente ceaiuri pentru subțierea sângelui. O călătorie în lumea plantelor miraculoase pentru o viață plină de vitalitate

Desigur, echilibrul este cheia, deoarece este important să nu împingem limita spre un sânge prea subțire, care ar putea avea consecințe neplăcute. Cu toate acestea, pentru persoanele care suferă de afecțiuni cardiovasculare cauzate de îngroșarea sângelui, ceaiurile pentru subțierea sângelui devin o alegere benefică și naturală. 

Ce trebuie să știi „din capul locului” e că, dacă iei medicamente anticoagulante, pentru diluarea sau subțierea sângelui, e periculos să insiști cu consumul ceaiurilor sau alimentelor de mai jos. Tocmai de aceea e vital să îți consulți mai întâi de toate medicul.

Cu aceste precauții sperăm noi bine asimilate, descoperă cele mai bune ceaiuri pentru subțierea sângelui (și nu numai)!

Când sunt recomandate ceaiurile pentru subțierea sângelui

Coagularea sângelui, un proces prin care acesta se îngroașă, transformându-se din lichid într-o substanță de tip gel, care formează apoi cheagurile, nu e numai necesară, e chiar esențială supraviețuirii atunci când suntem răniți, altfel am sângera până la moarte. Dificultatea intervine atunci când cheagurile împiedică funcționarea unor organe precum inima, plămânii sau creierul.

Medicamentele pentru subțierea sângelui sunt recomandate în aceste situații din urmă. Ele sunt necesare dacă suferi de aritmie cardiacă sau de malformații congenitale cardiace, dar și dacă ai avut o operație de înlocuire de valvă. În aceste cazuri, anticoagulantele vor preveni atacurile de cord sau accidentele vasculare cerebrale.

Toate bune și frumoase, dar când să luăm ceaiuri pentru subțierea sângelui? În aceste cazuri, dar NUMAI cu consultarea medicului. Deși există numeroase alimente care subțiază sângele în mod natural, ele pot interfera cu efectele medicamentelor administrate.

În NICIUN CAZ să nu înlocuiești medicamentele de diluare a sângelui prescrise de medic cu anticoagulanții naturali sau cu ceaiurile pentru subțierea sângelui. Iți riști viața.

Rețete din popor pentru subțierea sângelui

Acum, că am stabilit clar interdicțiile și limitările, să trecem în revistă câteva dintre plantele care au dovedit de-a lungul secolelor un mare aport în subțierea sângelui și pe care bunicii noștri le foloseau cu sârg.

Extractul de păducel e utilizat în tulburările de ritm cardiac, fiind un remediu binecunoscut pentru subțierea sângelui. I s-a spus și „leacul inimii” și e minunat pentru contracararea stresului. Poți prepara un ceai turnând 250 de ml de apă clocotită peste o lingură de fructe de păducel uscate. Lasă la infuzat circa 15 minute, strecoară și bea pe stomacul gol. Iată un ceai minunat pentru subțierea sângelui!

Nici cicoarea nu lipsește de pe lista rețetelor din popor pentru subțierea sângelui. Această plantă include o cantitate semnificativă de inulină, despre care știm inclusiv că reduce colesterolul. Poți consuma și ceai de cicoare, dar și cafea cu cicoare.

Nu degeaba consumau înaintașii noștri „slana” cu ceapă: această uluitoare legumă curăță și subțiază sângele, reduce nivelul de colesterol și previne bolile cardiovasculare, anulând practic efectele nocive ale alimentelor grase, scrie DivaHair. I se alătură usturoiul și leurda.

Cel mai bun ceai pentru curățarea sângelui

Când vine vorba despre „premiantul” ceaiurilor pentru subțierea sângelui, suntem gata să așezăm coroana pe „capul” turmericului. Curcumina din acest remediu specific Ayurveda previne formarea cheagurilor, acționând ca un anticoagulant, așa cum a arătat și un studiu din 2012.

Cum pregătești un minunat ceai de turmeric? Fierbe mai întâi o cană cu apă (sau cu lapte, așa cum îi place turmericului), apoi adaugă o linguriță de turmeric, o linguriță de scorțișoară, una de miere și o jumătate de linguriță de piper dat pe răzătoare. Compui o băutură magică pentru subțierea sângelui.

Un alt ceai eficient în acest sens este cel de ghimbir. Conține acid acetilsalicilic (da, la fel ca aspirina), prevenind accidentul vascular cerebral și îngroșarea sângelui. Dă câțiva centimetri de rădăcină pe răzătoare, pune la fiert și servește cu miere.

Alimente care subțiază sângele

Pe lângă ceaiurile pentru subțierea sângelui de mai sus, iată și alte alimente numai bune de integrat în meniu!

Piperul Cayenne. Completează alături de turmeric și ghimbir „triada” sângelui sănătos, conținând la rândul său acid salicilic pentru îmbunătățirea circulației și reducerea tensiunii. Adaugă-l cu drag în mâncărurile tale!

Scorțișoară. E fantastică în cafea, dar cu măsură: nu mai mult de un praf, altfel poate să dăuneze sănătății ficatului. Pe partea sa „luminoasă” amintim atributele anticoagulante și antiinflamatorii, dar și proprietățile de reducere a tensiunii și a riscului de infarct.

Aloe. Și această plantă conține acid salicilic, iar în cercetări s-a arătat că are un efect asemănător aspirinei. Mai sunt însă necesare studii. Poți consuma suc de aloe, o poți administra sub formă de supliment sau o poți adăuga ca gel în smoothieuri, alături de avocado și banane.

Vitamine care subțiază sângele

Avem un câștigător evident la acest capitol: vitamina E! „Se laudă” cu abilitatea de a subția sângele, reducând de asemenea fenomenul de acumulare de trombocite ce pot crea cheagurile. Alimentele bogate în vitamina E (nuci, migdale, spanac, kale, avocado, cartofi dulci și sparanghel) sunt unul dintre aliații contra bolilor cardiovasculare.

Sunt voci care subliniază că și vitamina D poate avea astfel de proprietăți, dar nu sunt suficiente dovezi că într-adevăr subțiază sângele.

Ce mai știm când vine vorba despre relația dintre vitamine și anticoagulante este că, dacă iei medicamente pe bază de Warfarină, trebuie să consumi aceeași cantitate de surse de vitamina K (spanac, salată verde, Broccoli, varză de Bruxelles). Nu exagera, însă, deoarece cantitățile ridicate de vitamina K pot interfera cu misiunea anticoagulantelor.

Nu sunt vitamine, dar și bromelaina (o enzimă din ananas) și melatonina (hormonul somnului) au atribute de subțiere a sângelui.

Riscuri ale administrării ceaiurilor pentru subțierea sângelui

Le-am prefigurat, dar chiar ținem să le nuanțăm și separat! Dacă vei consuma în exces alimente și ceaiuri pentru subțierea sângelui, alături de anticoagulante, poți să obții efectul invers, un sânge prea subțire. Riști atunci sângerări abundente.

Așadar, discută întotdeauna cu medicul tău.

Ceaiurile pentru subțierea sângelui sunt utile ca să previi afecțiunile cardiovasculare, dar cu măsură, la fel ca tot ce e bun și frumos în viață!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *