Chișinăul reacționează la acuzațiile și amenințările Moscovei: „Nu are niciun drept moral de a ține lecții despre democrație”

Chișinăul reacționează la acuzațiile și amenințările Moscovei: „Nu are niciun drept moral de a ține lecții despre democrație”

Ministrul de Externe de la Chișinău, Mihai Popșoi, a transmis sâmbătă o replică la noile atacuri declarative lansate de omologul rus, spunând că regimul de la Kremlin nu are niciun drept moral de a ține lecții despre democrație și libertate, scrie deschide.md.

Ministrul de Externe de la Chișinău, replică pentru Lavrov

„Reamintim ministrului Lavrov că în Moldova politicienii sunt aleși în cadrul unor procese electorale libere și transparente, recunoscute internațional, unde fiecare candidat beneficiază de drepturi egale, spațiu adecvat pentru campanie și posibilitatea de interacțiune directă cu alegătorii. Este important ca ministrul Lavrov să se informeze corect despre situația din regiunea transnistreană, unde peste 70% din producția și serviciile locale sunt exportate către statele membre ale Uniunii Europene”, a declarat ministrul de Externe de la Chișinău, citat de deschide.md.

El a mai spus că Republica Moldova este un stat democratic pentru care libertatea și respectarea drepturilor omului sunt valori fundamentale: „Construim un viitor european pentru toți cetățenii noștri, indiferent de limbă și etnie, pentru a trăi în pace și prosperitate”.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a susținut, în Turcia, că „Guvernul de la Chișinău, condus de cetățeni români, pur și simplu calcă pe urmele regimului de la Kiev, desființând tot ce este rusesc”, scrie agenția rusă de stat Tass.

Ministrul rus de Externe, a susținut, în Turcia, că „Guvernul de la Chișinău, condus de cetățeni români, pur și simplu calcă pe urmele regimului de la Kiev, desființând tot ce este rusesc”, scrie agenția rusă de stat Tass.

Lavrov spune că cetățeni români care s-ar afla în Guvernul de la Chișinău vor să anexeze Republica Moldova la România

El a mai susținut că regimul de la Chișinău „vrea să anexeze Republica Moldova la România”, încercând să blocheze „procesul de negociere” în problema transnistreană.

„Reluarea formatului de negociere 5+2 pentru reglementarea problemei transnistrene ne va permite să continuăm căutarea unor soluții reciproc acceptabile, menținând în același timp integritatea teritorială a Moldovei, dar conducerea română de la Chișinău încearcă să distrugă pentru totdeauna acest instrument.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *