Coniacul, folosit de tot mai mulți patiseri pentru a înlocui drojdia în prăjituri. Secretul pentru a obține dulcele desăvârșit

Coniacul, folosit de tot mai mulți patiseri pentru a înlocui drojdia în prăjituri. Secretul pentru a obține dulcele desăvârșit

Cum acționează drojdia

Drojdia uscată se activează în prezența apei și a zahărului pe măsură ce începe să mănânce și să digere zahărul. Acest lucru produce bule de dioxid de carbon care rămân prinse în aluatul dens. Apoi se extind la temperatura camerei sau atunci când sunt expuse la căldură, determinând aluatul să crească.

Acest proces de creștere – cunoscut sub numele de dospire – are ca rezultat produse de copt mai mari, mai pufoase și mai moi decât cele care nu cresc, cum ar fi pâinele și biscuiții. S-ar putea să vă întrebați dacă puteți replica acest proces de dospire fără drojdie. 

Putem să o înlocuim cu o lingură de coniac

Din fericire, alte câteva ingrediente reproduce acțiunea drojdiei la copt. De exemplu, aluatul de prăjituri devine mult mai bun la gust dacă se adaugă o lingură de coniac bun.

De asemenea, dacă în timp ce frămânți aluatul vei adaugă din când în când apă foarte rece (care a fost ținută în congelator), vei obține unul mult mai fraged. Dacă îți dorești un gust mai deosebit, poți adăuga și suc rece de portocale.

Sfat: unge vasul în care stă aluatul cu ulei

Pentru a te asigura că vor ieși doar bunătățuri din mâinile tale, ar trebui să cunoști și alte trucuri care o să-ți fie extrem de folositoare. Bucătarii spun că, aluatul fraged se prepară şi se fărâmiţează mai uşor dacă se unge vasul în care se prepară cu ulei. Este bine de știut și faptul că, orice aluat trebuie să stea la odihnit înainte de a fi băgat la cuptor.

În plus, făina din care se face aluatul trebuie cernută înainte de a fi folosită, aşa coca iese mult mai fragedă, scrie clickpentrufemei.ro. 

Sursă text: Click.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *