Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor: „Trebuie să aflu cine mi-a ucis familia, apropiaţii!”. Ce spune despre lipsa autorizațiilor

Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor: „Trebuie să aflu cine mi-a ucis familia, apropiaţii!”. Ce spune despre lipsa autorizațiilor

Cornel Dinicu, patronul pensiunii Ferma Dacilor, unde au ars de vii 8 oameni, a postat noaptea trecută pe pagina de Facebook a pensiunii un lung mesaj pe care-l numește „spovedanie publică”. În mesaj, Dinicu susține că avea toate măsurile luate pentru a se evita o astfel de tragedie şi acuză „o mână criminală”.

Printre victimele incendiului, se numără și unul dintre copiii săi. Copilul a fost înmormântat ieri.

„Acestea sunt nopțile de priveghi ale fiului meu și am început să scriu pentru că n-am unde să-mi vărs durerea. N-am nici unde să spun adevărul. N-am nici prieteni în politică, nici în presă, nici susținerea de care se tot vorbește. Am prieteni mulți și apropiați, dar nu din ăștia de care se tot aude. Scriu pentru că am înțeles că după înmormântarea fiului urmează să fiu arestat și cum altfel o să mai pot să îmi spun povestea?!”, a scris Cornel Dinicu, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Dinicu afirmă că mesajul este ”spovedania publică” pe care nu se aştepta să o facă vreodată.

„E durerea unui tată care îşi îngroapă fiul, e durerea unui prieten care îşi îngroapă prietenii cei mai apropiaţi. Condoleanţe familiior celor care au fost cu noi în acea noapte tragică. E peste puterile mele să duc nenorocirea şi toate lucrurile pe care le spuneţi despre mine, dar măcar să fi încercat să vă povestesc”, a mai scris patronul de la Ferma Dacilor.

Bărbatul spune că a decis să scrie acest text „în primul rând pentru familiile celor decedaţi”.

„Pentru că sunt ca familia mea și prietenii copiilor mei, apoi pentru toți cei care au fost vreodată la Ferma Dacilor crezând în acest proiect și datorită cărora visul a devenit realitate, și nu în ultimul rând pentru autorități care trebuie să găsească vinovații”, a spus Dinicu.

Ce spune despre lipsa avizelor

Potrivit autorităților, pensiunea funcționa din 2013, deși nu avea autorizație de construcție, ci doar un certificat de edificare a construcțiilor emis în 2020, și nici autorizație de siguranță la incendiu. În 2019, inspectorii ISU Prahova a făcut controale la Ferma Dacilor, au găsit mai multe nereguli, însă nu au închis-o, ci s-au dat doar avertismente.

Dinicu susţine că nu avea autorizație de construie pentru că nu era „în relații bune cu politicul”.

„Nu aveam autorizaţie de construire tocmai pentru că nu aveam relaţii bune cu politicul. Am reuşit intabularea clădirii prin instanţă după o perioadă semnificativă. A fost nevoie să dau în judecată ca să ajungem în legalitate”, mai afirmă Dinicu.

Legat de autorizarea ISU, patronul pensiunii spune că nu avea nevoie de autorizare pentru pensiunea era într-un proces de dezvoltare.

„Ferma s-a construit în timp. Întâi o fermă, apoi câteva locuri de cazare. Nu a fost de la început aşa cum era în prezent. Necesitatea autorizarilor a venit pe parcurs pentru că la început noi aveam 12 locuri de cazare, respectiv 6 camere, iar până în 16 locuri această autorizaţie nu este necesară. Când ne-am mărit am cerut autorizarea. De ce nu o aveam? Pentru că eram în proces”, a mai spus Dinicu.

„În fapt, toate măsurile de siguranță existau”

Potrivit lui Dinicu, „totul era nou, făcut cu firme specializate, ferma având hidranţi interiori şi exteriori, extinctoare, scări de exterior, lemnul era ignifugat, centrală antiincendiu, detectoare de fum, 4 bazine a câte 40 de tone de apă fiecare, mai exact 160 de tone de apă pregătită mereu pentru orice eventualitate”.

”În fapt, toate măsurile de siguranţă existau, mai puţin paratrăsnetul”, a mai spus acesta.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *