Cu aceste sfaturi vei învăța cum să amenajezi o grădină mică cu lămpi solare. Ghid și inspirație

Cu aceste sfaturi vei învăța cum să amenajezi o grădină mică cu lămpi solare. Ghid și inspirație

Cum să amenajezi o grădină mică astfel încât să fie funcțională și să corespundă așteptărilor tale? Există mai multe reguli pe care le poți folosi pentru a proiecta acest spațiu în aer liber. Citește ghidul de mai jos și inspiră-te din cele câteva exemple de amenajare a unei curți mici.

Secțiuni și diferențiere a terenului

Orice acțiune care împarte spațiul, ridicându-l în unele locuri și coborându-l în altele, va face grădina să pară mai mare. De exemplu, poți diferenția o zona mai mare unde vei așeza masa și scaunele sau șezlongurile, îngrădită de o porțiune cu flori în ghiveci de beton și lămpi solare. În plus, poți evidenția o potecă dreapta marcată, care însă trebuie să nu ocupe prea mult spațiu pe gazon. La capăt se poate amenaja o terasă înălțată, unde există un spațiu de relaxare departe de restul gospodăriei.

Ai grijă la gardurile din grădinile mici

Gardurile, de obicei înalte, nu ajută grădinile mici, căci reduc vizual suprafața. Cum să te descurci cu asta? Ascunde-le, de exemplu, în spatele plantelor sau folosește un gărduleț grădina decorativ. Grădinile verticale, foarte la modă în ultimele sezoane, îți permit să mărești optic grădina cu puțin efort.

Un alt truc care te va ajuta să controlezi spațiul este să creezi iluzii optice. De asemenea, la capătul grădinii, poți instala elemente mari atrăgătoare, precum oglinzi, o sculptură sau o fântână. În plus, orice element care va împărți spațiul astfel încât să nu poți vedea întreagă grădina dintr-o privire va fi un plus. Plantele înalte sau vită de vie sunt ideale în acest scop.

Detalii și lucruri ușor de mutat

În grădinile mici, totul este la vedere, majoritatea elementelor pot fi văzute de aproape, așa că fii atent la finisajul perfect și la accesoriile care vor da caracter spațiului. De asemenea, amintește-ți că grădina va îndeplini diferite funcții în funcție de momentul zilei sau săptămânii. Uneori va fi un loc pentru un grătar, alteori va fi un loc de relaxare unde poți să te întinzi într-un hamac și să citești o carte cu un ceai fierbinte în mâna. Prin urmare, este bine dacă în grădina există scaune pliabile, o măsuță sau un hamac, care pot fi ascunse cu ușurință.

Legume în porții mici

Dacă ai o curte mică, nu trebuie să renunți la creșterea unei grădini de legume. În acest scop vor fi potrivite pervazurile, ghivecele de flori sau paturile mici, înălțate, unde poți semăna cu ușurință legume sau ierburi aromatice pe care le vei mânca cu plăcere primăvara și vara.

Dacă dorești să cultivi legume și ierburi, ar trebui să desemnezi o zona utilizabilă într-o parte a grădinii. Poți construi paturi înălțate estetice de-a lungul gardului sau într-o zona îndepărtată a grădinii. Nu uita de o cutie de lemn pentru unelte de grădinărit, astfel încât acestea să fie mereu la îndemână. 

Poți avea garanția că, datorită sfaturilor de mai sus, spațiul din jurul casei tale va capătă caracter și se va extinde vizual. Și te vei odihni după o zi de muncă, într-o grădina care ți se potrivește și care reflectă caracterul tău!

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *