Cum putem să combatem astenia de primăvară. Carmen Brumă ne recomandă câteva alimenta sănătoase: „Când simțiți o stare de slăbiciune…”

Cum putem să combatem astenia de primăvară. Carmen Brumă ne recomandă câteva alimenta sănătoase: „Când simțiți o stare de slăbiciune…”

Astenia de primăvară poate fi prevenită sau eliminată. Nu a fost considerată niciodată o boală, ci doar o slăbire generală a organismului, cauzată de carențele de vitamine și minerale care apar după încheierea sezonului rece. Carmen Brumă spune că, potrivit unor studii, 40% din populație suferă de astenia de primăvară. Pentru a o combate, partenera de viață a lui Mircea Badea a făcut un top al alimentelor împotriva asteniei de primăvară.

Alimentele sănătoase care ne ajută să combatem astenia de primăvară

Pentru a combate astenia de primăvară, Carmen Brumă a făcut un top al alimentelor pe care l-a publicat pe blogul său personal. Ea ne recomandă să consumăm cât mai multe verdețuri de primăvară și să facem cât mai mult sport.

„Mâncați zilnic 2 salate din frunze și legume proaspete de sezon: salată, leurdă, spanac, ridichii, roșii, ardei, etc. Conțin vitamine și minerale de care organismul nostru are nevoie în această perioadă.
Faceți sport sau plimbați-vă cât mai mult în aer liber! Pe lângă efortul depus, organismul își va asigura aportul de vitamina D prin expunerea la soare. De asemenea, plimbările în aer liber stimulează metabolismul și secreția de endorfine, acele substanțe chimice produse de creier care ne îmbunătățesc starea psihică.
Consumați lactate! Primăvara este anotimpul în care laptele de vacă, oaie sau capră are cea mai bună calitatea și de aceea e recomandat să consumăm în această perioadă iaurt, urdă, caș, kefir, sana, lapte bătut.
Includeți în meniu sardine, pește gras, nuci! Conțin acizi grași esențiali care diminuează procesele inflamatorii, fluidifică sângele și contribuie la funcționarea optimă a sistemului nervos.
Nu excludeți carbohidrații lenți, adică produsele făinoase, cerealele, pâinea, fasolea boabe, mazărea, lintea! Glucidele conținute de aceștia se absorb treptat în sânge și mențin glicemia la un nivel constant mai multe ore.
Consumați alimente bogate în magneziu, zinc, fier, minerale importante pentru funcționarea optimă a organismului. Zinc și fier găsim în produsele de origine animală: carne, pește, ouă, lapte, iar magneziu în semințe, avocado, ciocolată neagră”, notează Carmen Brumă pe blogul său personal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *