Cum să scapi de ploșnițe de pat. Soluții naturale pentru a le elimina – Cum îți dai seama că ai în casă

Cum să scapi de ploșnițe de pat. Soluții naturale pentru a le elimina – Cum îți dai seama că ai în casă

Cu toate ca este greu de crezut, oamenii sunt cei care ajuta plosnitele sa se raspandeasca in intreaga lume. Turismul este principala „cauza”, iar plosnitele se raspandesc prin hoteluri, bagaje, cu ajutorul hainelor etc.

Sezonul de reproducere al plosnitelor este vara, atunci cand temperaturile cresc. Trebuie sa stiti ca atunci cand temperaturile ajung la 27 de grade, plosnitele se dezvolta extrem de rapid si au nevoie de doar o luna si jumatate.

Acestea isi depun ouale pe haine, draperii, in crapaturile casei sau pe spatele tablourilor. Femela poate depune pana la 12 oua pe zi, iar larvele vor ecloza in aproximativ doua saptamani. Plosnitele de pat au nevoie de 5 stadii pentru a deveni adulti, asa ca va fi nevoie sa se hraneasca cu sange dupa fiecare naparlire.

Cum sa iti dai seama ca ai plosnite de pat in casa?

Daca apartamentul sau casa in care locuiesti a fost invadata de plosnitele de pat, ai o problema destul de serioasa. Iata cum iti poti da seama ca aceste insecte se gasesc in casa ta.

Primul lucru pe care va trebui sa il faci este sa examinezi cu atentie lenjeria de pat, salteaua, cearceaful etc. Cauta si semnele pe care le lasa aceste insecte, adica mici pete rosii de sange sau petele maro de excremente.

De asemenea, plosnitele emana un miros amarui, asa ca daca simti asa ceva ia masuri imediat. Mirosul nu este foarte placut, deci nu va fi greu sa iti dai seama.

Testul final va fi sa iti verifici corpul pentru a vedea daca ai muscaturi. Daca ai muscaturi sau bubite care ti-au aparut peste noapte, acesta poate fi primul semn ca aceste insecte se gasesc in casa ta.

Cum sa scapi de plosnite cu metode 100% naturale

Daca nu vrei sa folosesti insecticidele pe care le-am enumerat mai sus, avem si cateva metode 100% naturale care te vor ajuta.

Turmericul macinat (curcuma) ajuta la eliminarea plosnitelor de pat, deoarece acesta contine curcumin si are efect antimicrobian. Acesta va sufoca insectele si le va omora sau alunga din locurile in care si-au facut cuib.

Cuisoarele emana un miros puternic si acestea sunt des folosite pentru a alunga insectele, mai ales plosnitele de pat.

Soarele este inamicul numarul unu al plosnitelor, asa ca daca vrei sa le elimini poti sa scoti salteaua patului sau cearceafurile la soare, insa retine ca va fi nevoie de temperaturi care depasesc 32 de grade Celsius.

Citește continuarea pe cumsa.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *