Cum scapi de „pernițe” și de grăsimea din partea de jos a spatelui. Exerciții de doar câteva minute

Cum scapi de „pernițe” și de grăsimea din partea de jos a spatelui. Exerciții de doar câteva minute

Ei bine, există exerciții speciale pentru eliminare pernițelor și a grăsimii din partea de jos a spatelui. Însă, într-adevăr, sunt cumva adiacente zonelor, căci mișcările fizice lucrează cumva indirect acei mușchi de sub depozitele de grăsime.

Exercițiile fizice sunt esențiale căci ajută la tonifierea și creșterea masei musculare, iar cu cât masă musculară este mai mare, cu atât arzi mai repede și mai multe grăsimi și cu atât acumulezi mai puține grăsimi în caz de îngrășare.

Primul exercițiu pentru eliminarea depozitelor adipoase de tip pernițe și a celor din partea de jos a spatelui implică așezarea pe jos, în patru labe, sprijinindu-ne în palme și în genunchi. Din această poziție, ne întindem un picior la orizontală, astfel încât să fie în linie cu spatele și apoi îl tragem ușor către abdomenul pe care îl ținem încordat.

Este practic o legănare a piciorului, care trebuie să aibă loc foarte lent. Exercițiul îți lucrează atât fesierii, cât și mușchii spatelui. Pentru a fi eficient exercițiul, este indicat să efectuați trei serii de câte 20 de repetări lente pe fiecare picior.

Al doilea exercițiu presupune a ne pune în poziția fetus, cu picioarele îndoite și aduse către trunchi, dar cu spatele lipit de podea, astfel încât ne putem uită în sus și să ne putem pune mâinile la ceafă. Din această poziție, cu spatele lipit de podea și cu bazinul și picioarele pe lateral, efectuăm lent abdomene, trăgându-ne ușor trunchiul și ridicându-l.

Prin aceste exerciții, îți lucrezi mușchii laterali ai abdomenului, care sunt interconectați cu cei ai spatelui. Sunt recomandate tot trei serii de câte 20 de repetări pe fiecare parte a trunchiului.

Însă, înainte de a ne apucă de exerciții și a avea pretenția că ele să funcționeze, trebuie să fim conștienți de ce au apărut “pernițele” și grăsimea din partea de jos a spatelui. Ei bine, pe lângă lipsa de exerciții fizice, alimentația este principala vinovată. Din acest motiv, trebuie să asociem exercițiile fizice cu un regim alimentar echilibrat. Dacă obișnuiați să mâncați produse alimentare care au termen de valabilitate un an, doi sau poate chiar trei, renunțați la ele.

Chiar vreți să aveți în organism un produs despre care știți că nu se strică un an întreg?! Optați pentru produse proaspetele, cu termen mic de valabilitate, mâncați-le pe loc, evitând produsele grase sau cele cu multe zaharuri. Preparați-va mesele folosind cât mai puține produse artificiale și încercat să mâncați alimentele cât mai aproape de starea lor naturală.

SURSA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *