Cum se păstrează, de fapt, cartofii pentru iarnă. Greșeala pe care o fac toți românii

Cum se păstrează, de fapt, cartofii pentru iarnă. Greșeala pe care o fac toți românii

În cazul în care sunt depozitați într-o cutie de carton, acestea trebuie să fie prevăzute cu găuri laterale, pentru a permite aerului să circule.

Cartofii nu trebuie să fie spălați înainte să fie puși în lădițe. În cazul în care există pământ pe cartofi, îi poți curăța cu mâna sau cu o perie mai moale, însă ai grijă să nu zgârii coaja. 

Dacă ai tăiat coaja din greșeală, ar fi bine să folosești acei cartofi și să nu îi pui la loc în lada, pentru că se vor strica și ceilalți.

Pentru puțin timp puteți păstra cartofii în secțiunea inferioară a frigiderului, destinată pentru păstrarea legumelor. Este recomandat să păstrați tuberculii în pungi de hârtie, deoarece cartofii încep să putrezească în pungi de plastic.

Dar trebuie avut în vedere faptul că, în timpul depozitării prelungite la rece, din amidonul din cartofi se formează zahăr, iar tuberculii devin dulci.

Pot fi păstrați cartofii împreună cu alte legume? Este posibil, dar nu cu toate legumele. În mod ideal, cartofii depozitați cu sfeclă se simt bine, sfecla să fie așezată deasupra tuberculilor. Sfecla roșie absoarbe perfect excesul de umiditate, protejând astfel tuberculii de cartofi de putrezire.

Cartofii se vor păstra mai bine dacă sunt acoperiți cu coajă de ceapă sau să puneți coji de ceapă printre tuberculi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *