Cum te ferești de furtul de date pe telefonul tău mobil. Metoda simplă prin care blochezi aceste aplicații

RMAG news

În zilele noastre, telefonul pot face aproape orice. Din păcate, el poate și să urmărească totul.

Smartphone-urile au devenit o mină de aur pentru colectarea datelor, dar nu ești neputincios, există lucruri pe care le poți face pentru a face ca al tău să fie mai puțin accesibil și valoros pentru cei care își doresc profit din activitatea ta.

Aplicațiile vor informațiile tale personale din telefonul tău

Există anumite părți ale telefonului tău la care aplicațiile trebuie să solicite permisiunea de acces. O aplicație nu poate deschide camera decât dacă îi acorzi mai întâi permisiunea. Nu poate accesa microfonul. Nu poate căuta prin fișierele tale.

Unele dintre aplicațiile preinstalate pe telefonul tău pot avea permisiuni pe care dorești să le revoci, sau poți să acorzi permisiuni nedorite aplicațiilor pe care le-ai instalat fără să acorzi prea multă atenție.

Poți schimba acest lucru deschizând Setări > Securitate și confidențialitate > Confidențialitate > Manager de permisiuni.

Începând cu Android 12, telefoanele vin cu o funcție numită Tablou de confidențialitate. Acesta arată nu numai ce aplicații au ce permisiuni, ci și cât de des și cât de recent le-au accesat.

Mergi la Setări > Securitate și confidențialitate > Confidențialitate > Tablou de confidențialitate.

Google, mai curios ca niciodată

Atunci când îți configurezi un dispozitiv Android, dacă răspunzi cu da la fiecare întrebare pe care ți-o adresează Google, vei furniza giganților de căutare o mulțime de informații despre tine. Din fericire, îi poți spune Google să nu colecteze aceste informații.

Poți examina aceste opțiuni mergând la Setări > Securitate și confidențialitate > Confidențialitate > Controlul activității.

Multe dintre aplicațiile pe care le vrem sau de care avem nevoie tind să colecteze o mulțime de date în fundal. Unele aplicații de rețele de socializare, de streaming video, de cumpărături, de editare a imaginilor și altele asemenea pot urmări ceea ce facem cu telefoanele noastre chiar și atunci când nu sunt în uz.

Treci prin sertarul aplicațiilor și ia notă de aplicațiile pe care nu le mai folosești, apoi le poți dezinstala.

Poți vizualiza permisiunile pe care o aplicație le va solicita direct în Play Store înainte de a o instala chiar și. Astfel, un program lacom nu ajunge niciodată pe dispozitivul tău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *