Curs valutar BNR, marți, 23 aprilie. Ce se va întâmpla cu moneda euro după scăderea înregistrată luni

Curs valutar BNR, marți, 23 aprilie. Ce se va întâmpla cu moneda euro după scăderea înregistrată luni

Curs valutar BNR, marți, 23 aprilie. Banca Națională a României va anunța ce se va întâmpla cu pricipalele valute, după începutul de săptămână dificil pentru moneda euro, francul elvețian și lira sterlină.

Curs valutar BNR, marți, 23 aprilie. Ce valoare va avea euro

Vom afla dacă euro va înregistra o nouă scădere și dacă dolarul american va urma un trend ascendent, așa cum s-a întâmplat luni. FANATIK va transmite noile cotații pentru cele mai importante monede, imediat ce datele vor fi publicate.

Până atunci, să vedem ce valori au atins valutele în prima zi a săptămânii. Așa cum precizam, euro s-a aflat în scădere pe 22 aprilie. Moneda unică a pierdut 0.0006 de unități, ajungând la valoarea de 4.9758 de lei.

În schimb, dolarul american s-a apreciat, luni, 22 aprilie, după ce și finalul săptămânii trecute i-a adus o creștere de câteva unități. Ieri, dolarul a adăugat încă 0.0025 unități, fiind cotat de BNR la suma de 4.6712 lei.

Pe de altă parte, lira sterlină a urmat un trend descendent, așa cum a încheiat și săptămâna trecută. Astfel, ultima ședință de cotație a adus o scădere pentru moneda Regatului Unit cu 0.0448 de unități. La ora actuală, lira sterlină valorează 5.7677 lei pe piața monetară din România.

De asemenea, francul elvețian a pierdut teren în fața leului românesc în prima zi a acestei săptămâni. Vorbim de o depreciere cu 0.0157 de unități, ajungând la valoarea de 5.1247 lei, conform reprezentanților Băncii Naționale.

Gramul de aur s-a ieftinit

Dacă vineri, 19 aprilie, prețul gramului de aur s-a scumpit din nou, începutul de săptămână a fost diferit. Metalul prețios s-a ieftinit cu 3.2 lei, luni 22 aprilie. La ora actuală, gramul de aur costă 354.4765 de lei, arată BNR.

Spre deosebire de euro, lira sterlină și francul elvețian, alte monede au înregistrat creșteri. Este vorba despre dolarul australian, canadian, lira egipteană, coroana suedeză, coroana norvegiană, dar și leul moldovenesc.

În ceea ce privește indicele ROBOR la trei luni, valoarea acestuia a stagnat la 6,05%. Același lucru s-a întâmplat și în cazul indicelui ROBOR la șase luni, care a rămas la 6,07%, potrivit informațiilor transmise de Banca Națională.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *