Descoperire misterioasă în apropiere de Paris. Poliția a început să facă investigații

Descoperire misterioasă în apropiere de Paris. Poliția a început să facă investigații

Un tunel enigmatic, încă în proces de construcție, a fost descoperit în vecinătatea unei închisori din sudul Parisului în timpul lucrărilor la sistemul electric, conform informațiilor publicate de The Guardian.

Tunel misterios descoperit în Paris

Scopul său rămâne un mister, iar informațiile din cadrul poliției indică faptul că nu este asociat cu vreun plan de evadare, chiar dacă se află în apropierea închisorii, mai arată sursa citată.

Descoperirea a fost făcută marți de către un tehnician al companiei Enedis, responsabilă cu administrarea rețelei electrice din Franța. În apropierea locului au fost găsite „saci cu moloz și un pat”.

Acesta efectua lucrări într-un șanț pentru conexiuni electrice, la aproximativ 450 de metri distanță de închisoarea La Santé, conform unei surse din cadrul poliției.

Autoritățile nu cred că este vorba despre o evadare

Guillaume Durand, un oficial din districtul 14 al Parisului, unde se situează închisoarea, exprimă îndoieli în legătură cu ipoteza că tunelul ar face parte dintr-un plan elaborat de evadare.

„Este un tunel de patru metri, într-o fundătură pe rue de la Santé, dar la mai mult de 500 de metri de închisoare”, a declarat el. Oficialul mai adăugat că „poliția crede că este, mai degrabă, ceva care ar urma să faciliteze accesul la catacombe, deci munca catafililor”, referindu-se la exploratorii clandestini ai catacombelor.

El a menționat că autoritățile locale au trimis un inginer la fața locului pentru a acoperi tunelul, dar scopul său și natura activității asociate rămân neclare.

Paris, orașul catacombelor misterioase

În capitala Franței, Paris, denumit și „Orașul Luminilor”, există numeroase catacombe, care reprezintă un osuar imens ce adăpostește peste șase milioane de resturi umane care au sute de ani vechime.

Accesul în catacombele din Paris este posibil și sunt structurate în sectoare. Istoria acestora este strâns legată de anul 1785, când populația orașului Paris creștea rapid.

În acea perioadă, cimitirele ar fi fost suprasaturate, iar autoritățile nu aveau posibilitatea să le facă mai mari. Din cauza mirosului insuportabil și a bacteriilor identificate în apele subterane, s-a decis transferul rămășițelor umane în galeriile subterane.

Mai târziu s-a constatat că tunelurile din Paris ofereau o capacitate mai mare pentru depozitarea oaselor decât cimitirele. Mii de oameni au muncit din greu pentru a transfera resturile neînsuflețite ale celor decedați, eliberând astfel locurile de veci și eliminând mirosurile neplăcute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *