Descoperirea unui „oraș” pierdut subacvatic în această țară ar putea rescrie istoria civilizației

RMAG news

Vestigiile a ceea ce mulți cred că ar fi o civilizație pierdută și străveche au fost descoperite în largul coastelor vestice ale Indiei.

Ceea ce a fost descris ca un oraș vast, întinzându-se pe mai mult de cinci mile (8 km) lungime și două mile (3 km) lățime, a fost descoperit la 36 de metri sub apă, în Golful Khambhat (cunoscut anterior sub numele de Golful Cambay).

„Oraș” pierdut subacvatic în India

Partea cea mai interesantă a descoperirii, realizată de Institutul Național de Tehnologie Oceanică (NIOT) în decembrie 2000, este că ar putea rescrie istoria umanității așa cum o cunoaștem.

Cu toate acestea, mai bine de două decenii de la descoperirea de referință, experții sunt încă în dezacord cu privire la vârsta și semnificația sitului arheologic, care a devenit cunoscut sub numele de Complexul Cultural Gulf of Khambhat (GKCC). Structurile asemănătoare orașelor au fost descoperite de NIOT întâmplător, în timp ce efectuau cercetări de rutină asupra poluării din regiune.

Folosind tehnologia sonar, echipa a identificat structuri geometrice uriașe la adâncimi mari pe fundul mării. Resturile recuperate de la sit includ ceramică, mărgele, sculpturi, sectoare ale zidurilor și oase și dinți umani, iar datarea cu carbon a indicat că acestea au aproape 9.500 de ani, a raportat BBC News la acea vreme.

Misterele unei civilizații

Anunțând descoperirea la 19 mai 2001, fostul ministru al științei și tehnologiei din India, Murli Manohar Joshi, a declarat că ruinele aparțin unei civilizații străvechi. El a spus că acestea ar fi fost chiar mai vechi decât civilizația din Epoca Bronzului din Valea Indusului (cunoscută și sub numele de Harappa) – cea mai veche cultură urbană cunoscută până acum din subcontinentul indian și una dintre cele trei cele mai vechi civilizații din lume, împreună cu Mesopotamia și Egiptul antic.

Cu toate acestea, o concluzie fermă nu a fost încă stabilită, întrucât explorarea sitului este foarte dificilă din cauza localizării sale în ape extrem de periculoase, cu curenți puternici și curenți periculoși. Cu toate acestea, Joshi și alții au insistat că adevărul trebuie stabilit: „Trebuie să aflăm ce s-a întâmplat atunci”, a spus el. „Unde și cum a dispărut această civilizație”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *