Despăgubirile pentru familia bărbatului ucis de Mario Iorgulescu în accidentul din 2019 trebuie plătite de City Insurance, care e în faliment

Despăgubirile pentru familia bărbatului ucis de Mario Iorgulescu în accidentul din 2019 trebuie plătite de City Insurance, care e în faliment

Curtea de Apel București l-a condamnat într-o sentință definitivă pe Mario Iorgulescu, găsit vinovat de producerea unui accident mortal în 2019. Fiul șefului LPF ar trebui să execute o pedeapsă de 13 ani și 8 luni de închisoare, însă este în Italia, de unde nu a fost extrădat. El a scăpat de plata despăgubirilor către familia victimei sale, care ar trebui achitate de firma de asigurări, scrie Agerpres.

Mario Iorgulescu a fost găsit vinovat de omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi drogurilor (cocaină), în accidentul auto provocat de acesta în anul 2019, soldat cu moartea unui bărbat. Iniţial, primise la instanţa de fond (Tribunalul Bucureşti), în luna februarie, o condamnare de 15 ani şi 8 luni, pedeapsă scăzută de Curtea de Apel Bucureşti cu doi ani.

De asemenea, Curtea de Apel Bucureşti a anulat decizia tribunalului prin care Mario Iorgulescu trebuia să plătească către doi membri ai familiei bărbatului ucis de el în accident sumele de 200.000 de euro daune morale şi 100.000 de lei daune materiale, urmând ca aceste daune să fie achitate de societatea de asigurări City Insurance, care se află însă în faliment.

În februarie 2022 a admis deschiderea procedurii falimentului împotriva City Insurance și după decizia Curții de Apel în cazul Mario Iorgulescu nu se știe cine va plăti de fapt despăgubirile familiei bărbatului mort în accidentul provocat de fiul șefului LPF.

Mario Iorgulescu se află internat într-o clinică privată din Italia, părinţii săi reuşind să-l scoată din ţară cu un avion privat, imediat după accident. El nu a fost audiat de procurori sau magistraţi, în timpul urmăririi penale sau desfăşurării procesului în instanţă.

În seara zilei de 8 septembrie 2019, Mario Iorgulescu participa la o petrecere dată de familia unei prietene în satul Gulia, comuna Tărtăşeşti, unde a consumat alcool. La un moment dat, a aflat că fosta sa iubită, de care tocmai se despărţise, se afla într-un club din Parcul Herăstrău. Martorii povestesc că el s-a certat continuu la telefon cu fosta iubită, era nervos şi ţipa, însă i-a promis gazdei că nu se va urca la volan în starea în care se afla.

La terminarea petrecerii, în jurul orei 2.50, pe fondul unei crize de gelozie şi într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l şi fiind sub influenţa cocainei, el s-a urcat în maşina sa, un Aston Martin model DBS, şi a plecat spre Capitală.

A intrat în Bucureşti prin Chitila, circulând cu viteze cuprinse între 140 km/h şi 164 km/h (momente surprinse de camerele video de pe traseu), în intersecţia dintre șoseaua Chitilei şi strada Teodor Neagoe a pătruns pe culoarea roşie a semaforului cu viteza de 145 km/h, după care a accelerat până la 162 km/h în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda I. Ulterior, a urcat cu maşina pe un scuar, apăsând la maximum pedala de acceleraţie, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală, la viteza de 143 km/h, cu un autoturism condus de un bărbat, care a decedat pe loc.

Un martor al accidentului a povestit în instanţă scene oribile de la locul coliziunii, şoferul din cealaltă maşină fiind găsit aruncat pe jos.

La câteva zile după accident, Mario Iorgulescu a fost transferat de familie în Italia, cu un avion privat, şi internat într-o clinică. A fost trimis în judecată, în lipsă, iar pe 10 februarie 2023 a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 15 ani şi opt luni de închisoare pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi drogurilor (cocaină).

În decizia de condamnare, judecătoarea Manuela Orzaţă de la Tribunalul Bucureşti a menţionat că Mario Iorgulescu avea discernământ în momentul producerii accidentului, nu a suferit şi nu suferă nici în prezent de afecţiuni psihice care să-l împiedice să fie transferat din Italia pentru a participa la procesul intentat de autorităţile române, iar dacă are afecţiuni medicale, se poate trata fără probleme în sistemul penitenciar din ţara noastră.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *