Dmitri Medvedev anunță că Rusia nu va negocia pacea cu Ucraina prea curând: „Inamicul trebuie să vină târându-se în genunchi, cerşind milă”

Dmitri Medvedev anunță că Rusia nu va negocia pacea cu Ucraina prea curând: „Inamicul trebuie să vină târându-se în genunchi, cerşind milă”

Fostul președinte și premier rus Dmitri Medvedev a declarat duminică, 6 august, că Moscova nu are nevoie să poarte convorbiri de pace cu Ucraina până când această ţară nu le va cere în genunchi, comentând întâlnirea a aproximativ treizeci de ţări desfăşurată în oraşul saudit Jeddah, în căutarea unei soluţii la războiul din Ucraina, informează Agerpres preluând agenția spaniolă de presă EFE.

“Nu avem nevoie de niciun dialog. Inamicul trebuie să vină târându-se în genunchi, cerşind milă”, a spus Medvedev, comentând totodată – referitor la întâlnirea de la Jeddah – că “este greu de criticat dorinţa de a pune capăt unui război”.

Medvedev pune trei condiții

Medvedev, în prezent vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, a mai spus că orice propunere de pace poate avea succes doar dacă îndeplineşte trei condiţii de bază.

“Prima: participarea ambelor părţi ale conflictului, lucru care nu se întâmplă”, deoarece Rusia nu a fost invitată la respectiva întâlnire, a indicat el.

“A doua: să fie luat în considerare contextul istoric. Şi acesta este: Ucraina nu a existat ca ţară înainte de 1991. Este o aşchie din Imperiul Rus”, a spus el.

În fine, Medvedev a concluzionat că este nevoie “să se ţină cont de realitatea actuală”, care în opinia sa este că “Ucraina se află într-o fază de semi-descompunere, iar o parte din teritoriile sale au revenit Rusiei”.

“Mediatorul care este dispus să recunoască aceste aspecte evidente are şanse de succes. Ceilalţi, niciuna”, a decretat el.

Moscova exclude condițiile Kievului pentru reluarea negocierilor

După negocierile de pace eşuate de la Istanbul din aprilie 2022, Moscova a reiterat că nu se opune negocierilor cu Ucraina pentru a pune capăt războiului, dar acuză Kievul că nu este dispus să dialogheze.

Ucraina, la rândul său, cere drept condiţie pentru începerea negocierilor retragerea trupelor ruse la graniţele existente în 1991, care includ peninsula Crimeea anexată, eliberarea tuturor prizonierilor de război şi reparaţii considerabile, solicitări pe care Rusia le consideră inadmisibile.

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *