Dumitru Buzatu nu este turnător, ci doar face fapte bune. Nu-i „vinde” decât pe dușmani

Dumitru Buzatu nu este turnător, ci doar face fapte bune. Nu-i „vinde” decât pe dușmani

Unul dintre avocații lui Buzatu a aruncat bomba și a confirmat că baronul de Vaslui este martor denunțător într-un dosar de corupție, altul decât cel în care este judecat pentru o mită uriașă de 1,25 milioane de lei, luată la portbagaj.

Însă, prin textul unei scrisori publice pe care o adresează poporului, în numele unei informări corecte a acestuia, încearcă să ne convingă că Buzatu face fapte bune din pușcărie. Adică prinde infractori care atentează la banii Uniunii Europene.

Citește și: Dumitru Buzatu scrie denunțuri din arest. Pe cine vrea să „toarne” baronul arestat pentru mita de 1,25 milioane de lei

Iată, așadar, unde era bunul samaritean, pe care presa locală îl crucifică. “În contextul enunțării în spațiul public a unor împrejurări sau scenarii absolut elucubrante și a unor elemente faptice profund mincinoase și lipsite de orice minim fundament real sau adevăr referitoare la motivul și contextul prezenței domnului Dumitru Buzatu la sediul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași în cursul zilei de 9 aprilie, societatea noastră de avocați este împuternicită în mod expres de către domnul Dumitru Buzatu să comunice public punctul domniei sale de vedere. (…) Domnul Buzatu a fost audiat pe data de 9 aprilie în calitate de martor denunțător (în sensul dispozițiilor articolului 19/Legea 68/2002 privind protecția martorilor) într-o lucrare aflată la acest moment pe rolul Direcției Naționale Anticorupție – ST Iași, care vizează în esență o infracțiune de folosire/prezentare de documente/declarații false dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri/active din bugetul UE sau bugetele administrate de aceasta ori în numele acesteia, cu consecințe deosebit de grave”, spune Cristian Winzer.

Citește și: Dumitru Buzatu vrea să scape de pușcărie. Fostul baron local spune că e forțat să recunoască fapta: dosarul său are 35 de volume și 17.000 de pagini

De fapt, scopul scrisorii este acela de a-i liniști pe cei care se simt cu musca pe căciulă. Adică, persoanele din anturajul acestuia, care au participat la faptele de corupție, fiindcă de unul singur nu ar fi putut dezvolta un sistem atât de buruienos, dar bănos, de a face șpăgi.

Dacă Elena Udrea a ales să facă un semn ca în lumea mafioților, de pe scările Tribunalului, ducând degetul arătător la nas, semn că nu-și trădează complicii, Buzatu a ales o cale mai modernă, punând avocatul să facă în numele său o scrisoare publică.

În acea scrisoare, apărătorul lui Buzatu a subliniat că denunțul clientului său “nu vizează pretinse infracțiuni de corupție sau asimilate faptelor de corupție din Consiliul Județean Vaslui, din anumite instituții aflate în subordinea acestuia sau din cadrul organizației județene sau centrale a PSD, așa cum s-a prezentat în spațiul public, ci doar o infracțiune împotriva intereselor financiare ale UE, săvârșită exclusiv de către o entitate privată și de către reprezentanții în drept și în fapt ai acesteia”.

Deci, Buzatu e un băiat bun, toarnă și el pe cineva, salvează visteria UE, iar procurorii recunoscători, poate, poate, îl vor lăsa de Paște acasă.

SURSA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *