Fermierii români pot reduce costurile cu 15% folosind spumă poliuretanică

Fermierii români pot reduce costurile cu 15% folosind spumă poliuretanică

Este vorba de costurile de întreținere a fermelor de animale și păsări, prin izolarea halelor cu spumă poliuretanică. Costurile implicate de hrană, încălzire, dar și de reabilitarea incintelor și chiar costurile medicale pot fi reduse după izolarea cu spumă.

Lucrarea de izolare va dura o zi sau două dacă va fi efectuată de profesioniști în domeniu. Profesioniști nu doar în izolații, cât în a lucra cu spumă izolatoare, fiind un material cu multe specificități – însă și cu performanțe greu de egalat.

O spumă poliuretanică bună elimină multe probleme

Nevoia de izolare termică a fermelor este una certă.

Acestea au nevoie la interior de circa 20 de grade Celsius, temperaturile mai scăzute determinând creșterea necesarului de hrană pentru animale. Odată obținută, cu costuri deloc de neglijat, această temperatură nu are voie să fie risipită, iar izolațiile din spumă poliuretanică se pricep extrem de bine să țină căldura înăuntru, mai ales dacă vine sub forma unor panouri de spumă în varianta cu celulă închisă ori dacă se pulverizează în această variantă în straturi de 5-7 cm sau de 7-10 cm, după caz.

Mai apoi, fermierii care optează pentru spuma izolatoare trebuie să știe că aceasta are și caracter hidroizolator, în sensul în care izolația exterioară împiedică sau reduce considerabil infiltrațiile în pereții din beton. Infiltrațiile nasc mari probleme pentru ferme, fiindcă generează mucegai și destabilizează, în timp, halele.

Mucegaiul poate genera probleme de sănătate pentru animale, lucru ce implică un risc foarte mare. Reabilitarea construcției este foarte costisitoare și are efecte negative în producție. Mai bine se izolează în mod corespunzător hala, în două zile sau chiar într-una singură, pentru a scăpa de toate aceste probleme, riscuri și cheltuieli ce se pot întinde pe luni întregi.

Spumă izolatoare: Acțiune uniformă și caracter ecologic

Spre deosebire de celelalte opțiuni de pe piață, izolațiile din spumă poliuretanică au același impact pe fiecare centimetru pătrat de suprafață și pe fiecare metru pătrat din aceasta. Adăugând că, prin pulverizare, pot fi izolate bine inclusiv joncțiunile dintre pereți și podele ori zonele dintre pereți și acoperiș, oricine poate realiza că este un avantaj unic.

Tot legat de sănătatea animalelor și păsărilor crescute de fermieri se leagă și caracterul ecologic pe care îl are o spumă izolatoare de calitate. Aceasta nu emite gaz și nici nu generează particule – decât în momentul aplicării, nu și după aceea. Așadar, izolația regăsită de jur-împrejur este inertă și nu are efecte nocive asupra viețuitoarelor ori asupra mediului.

Toate aceste binefaceri ale spumei conduc către o reducere de până la -15% a costurilor de administrare a fermelor de animale sau păsări. Reprezintă o cifră importantă în contextul atâtor și atâtor probleme cu care se confruntă fermierii de la noi.

Pentru ca izolația fermei să nu reprezinte încă o problemă, a apela la serviciile unei firme de izolații profesioniste, mai ales nișată pe spumă poliuretanică, este soluția la care tot mai mulți deținători sau administratori de ferme apelează. În context, Isoterm reprezintă un partener de încredere al fermierilor, mai ales că a și atins subiectul de față printr-un articol publicat pe site.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *