Fructele de mare de post sau nu? Misterul a fost dezvăluit de părintele Gabriel Cazacu

Fructele de mare de post sau nu? Misterul a fost dezvăluit de părintele Gabriel Cazacu

Fructele de mare de post sau nu? Misterul a fost dezvăluit de părintele Gabriel Cazacu. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni TV, în urmă cu puțin timp, unde preotul a vorbit despre acest subiect controversat.

Fructele de mare sunt preparate culinare de post sau nu? Explicația vine de la preotul Gabriel Cazacu de la Mănăstirea Cașin

Fructele de mare sunt preparate culinare de post sau nu? Explicația vine de la preotul Gabriel Cazacu de la Mănăstirea Cașin. Foarte multă lume nu știe dacă este bine să consume aceste alimente înainte de Învierea Domnului.

Ei bine, credincioșii au primit un răspuns concret direct de la figurile preoțești. Unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți preoți din România le-a vorbit credincioșilor despre alimentele care lansează controverse în post.

„Perspectiva este următoarea. Acest obicei în Grecia este ok, dar ține de relația noastră cu duhovnicul, este foarte important ca el să ne dea acordul. În zonele în care pământul nu rodește atât de mult ca la noi e permis. 

Dacă mergem la piață vedem o explozie de produse românești, atunci respectăm acest post cu care am crescut. Bunicii mei nu mâncau fructe de mare”, a declarat părintele Gabriel Cazacu în emisiunea La Măruță, de la Pro TV.

„Atunci când sunt dezlegări, putem, haideți, să mai așteptăm până la Florii”, a completat preotul în cadrul aceluiași show de televiziune. Așadar, fructele de mare trebuie evitate în perioada Postului Paștelui.

Care sunt regulile din Postul Paștelui

Postul Paștelui este cel mai aspru din an, preoții dezvăluind că oamenii trebuie să țină cont de câteva reguli simple. În primul rând, credincioșii trebuie să renunțe complet la alimentele de proveniență animală.

Mai exact, creștinii ortodocși trebuie să stea departe de carne, lapte, ouă, brânză. Asta înseamnă că sunt scoate din alimentație așa-numitele produse „de dulce”. Rostul postului este de a educa pofta, dar și de a sta departe de gândurile rele la adresa celorlalți.

„De la post sunt excepție femeile însărcinate, oamenii vârstnici, copiii care sunt în creștere, ei au un regim special, pe care duhovnicul știe să-l recomande. Toți trebuie să avem un duhovnic. 

Acesta ne dă un canon și pe care dacă-l respectăm suntem și noi mai aproape de această Înviere. Ceea ce e în exces e dăunător”, a mai completat preotul Gabriel Cazacu de la Mănăstirea Cașin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *