Fugarul Ionel Arsene refuză închisoarea din România pe motiv de depresie și risc de sinucidere. Anunțul Alinei Gorghiu

Fugarul Ionel Arsene refuză închisoarea din România pe motiv de depresie și risc de sinucidere. Anunțul Alinei Gorghiu

Înainte de a fi repatriat în România, pentru a-și executa cei aproape 7 ani de închisoare, fostul președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, încearcă toate mijloacele pentru a împiedica procesul. Fostul baron local invocă probleme medicale.

Ministrul Justiției explică de ce nu vrea Ionel Arsene să facă închisoare în România: ”Are depresie și există risc de suicid”

În martie 2023, Ionel Arsene, la acea vreme președintele CJ Neamț, era condamnat definitiv de Curtea de Apel Brașov la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență.

Cum se întâmplă de obicei cu astfel de personaje politice, la câteva ore de la condamnarea sa, Ionel Arsene era trecut pe lista ”most wanted” a Poliției Române. Se întâmpla asta pentru că Arsene era deja ”decolat” din țară. Ajunsese în Italia, ”Raiul” fugarilor români.

În toată această perioadă, autoritățile de la București au făcut demersuri pentru extrădarea inculpatului. Luni, 15 aprilie, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat că procedura în cazul fugarului Ionel Arsene se apropie de final.

Pe ultima sută de metri, Arsene încearcă să scape de extrădare. Prin echipa de avocaţi, fostul baron a invocat că are depresie şi că există un risc ridicat de suicid dacă este încarcerat în România.

”Fugarul Ionel Arsene încearcă să scape de întoarcerea din România prin invocarea condiţiilor medicale. Încearcă practic să suspende predarea sa în România, care este o decizie definitivă a Curţii de Casaţie din Italia, care a decis în noiembrie anul trecut predarea lui autorităţilor din România.

Prin echipa de avocaţi a încercat anumite tertipuri pentru a suspeda predarea imediată în România. A invocat că are depresie şi că există un risc ridicat de suicid dacă ar fi încancerat în penitenciarele din România. Procedura se apropie de final.

Urmăreşte domnia sa şi echipa sa aplicarea art 23 alin 4 din decizia cadru care reglementează mandatul european de arestare şi care spune că în circumstanţe excepţionale, legate de punerea în pericol a vieţii şi sănătăţii persoanei căutate, predarea poate fi suspendată temporar”, a spus ministrul român, conform Agerpres.

Peste 230 de fugari repatriați în 2024

Ministrul Gorghiu a mai spus, luni, că până pe data de 9 aprilie 2024, de la începutul anului, au fost aduse în ţară un număr de 233 de persoane fugare. Majoritatea, 66 de fugari, vin din Marea Britanie. Apoi, sunt 54 din Germania şi 31 din Italia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *