Grecia, pol de atracție pentru hoții români de buzunare. Au împărțit cu albanezii liniile de metrou şi de transport urban din Atena

Grecia, pol de atracție pentru hoții români de buzunare. Au împărțit cu albanezii liniile de metrou şi de transport urban din Atena

Dezvăluirea unor dialoguri dintre membrii marii bande de hoți de buzunare care a pus stăpânire pe mijloacele de transport în comun din Atena a provocat un adevărat șoc.

Într-unul dintre aceste dialoguri un membru al bandei îi spune unei rude că își continuă nestingherit activitatea infracțională în ciuda arestărilor efectuate în ultimul timp de poliție, potrivit Rador Radio România, citat de G4media.

 

Grecia, pol de atracție pentru hoții români de buzunare

 

Hoții de buzunare români văd în Grecia un pol de atracţie. Aceștia profită de impunitatea și măsurile preventive ce le sunt aplicate.

Fac parte din unul dintre cele șase subgrupuri infracţionale care au fost destructurate în urma operațiunilor coordonate ale Subdirecției de Securitate din Atena la începutul săptămânii trecute.

Ei au acţionat susţinându-se reciproc şi au comis furturi asupra unor turiști și locuitori ai Atenei în mijloacele de transport în comun și în zonele turistice. În același timp, au spart autovehicule, au făcut traficuri de droguri și au pus în circulaţie bancnote false în centrul Atenei.

Într-un dialog telefonic, unul dintre ei a fost întrebat despre situația din Grecia și despre ce se întâmplă dacă e prins. Răspunsul său a fost șocant: „La prima faptă te lasă liber. Şi la a doua, şi la a treia, oricând te lasă liber”.

 

Românii au împărțit cu albanezii liniile de metrou şi de transport urban din Atena

 

„Nu, nu mai merg pe autobuzele albastre! În sfârșit, am terminat cu autobuzele albastre, nu mai! Pentru că voi avea probleme şi cu albanezii și nici nu fac bani!”, a precizat unul dintre membrii unui subgrup infracţional într-o discuţie.

Răufăcătorii din România și cei de origine albaneză şi-au împărțit liniile de metrou și de transport urban astfel încât să nu intre unii în zona de acţiune a celorlalţi. Au făcut o înțelegere informală prin care, dacă unii ar efectua un jaf într-o zonă în care operează un alt grup infracțional, atunci ar păstra telefoanele mobile și numerarul, dar ar lăsa cardurile bancare, conform sursei citate.

Aceștia au găsit chiar şi o modalitate de a goli imediat cardurile, inclusiv în situaţiile în care nu aveau PIN-ul, folosind POS-uri pe care le deţineau în spaţiile în care locuiau.

În total, au fost identificați 237 de membri ai celor 6 bande, dintre care 50 au fost arestați, 6 sunt închiși în centre de detenție, iar unul a fost extrădat autorităților din străinătate. Câştigurile financiare ilegale ale tuturor subgrupurilor se ridică la 1.400.000 de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *