Idei de activități în aer liber în timpul iernii: Cum să te bucuri de natură

Idei de activități în aer liber în timpul iernii: Cum să te bucuri de natură

Chiar dacă temperaturile scad simțitor în timpul iernii și tindem mai mult să ne retragem la căldură, activitățile în aer liber sunt importante pentru sănătatea noastră, dar și pentru o stare de bine generală. Descoperă idei de activități în aer liber în timpul iernii și modalități de a te bucura de natură, chiar și când vremea nu mai este la fel de plăcută ca în restul anotimpurilor:

De ce să faci activități în aer liber în timpul iernii

Activitățile în aer liber în timpul iernii sunt o modalitate dovedită de a îmbunătăți sănătatea și starea de spirit, de a atenua emoțiile considerate negative și de a încuraja un stil de viață activ. Beneficiile activităților în aer liber se extind atât la adulți, cât și la copii.

Statisticile arată că afecțiunile precum depresia și anxietatea sunt mai frecvente în timpul lunilor de iarnă. S-a demonstrat că activitățile și exercițiile în aer liber îmbunătățesc starea de spirit și reduc simptomele acestor afecțiuni. Aerul proaspăt și mediul înconjurător pot crea o mentalitate pozitivă și o stare generală de bine. În plus, fiecare zi de iarnă cu soare este o oportunitate de a ne bucura din plin de natură.

Un alt lucru minunat în ceea ce privește activitățile în aer liber pe vreme de iarnă este că poți să te distrezi de minune afară, în frig, și apoi să mergi înăuntru pentru un ceai fierbinte sau ciocolată caldă, pentru a te încălzi! Așa că îmbrățișează iarna și bucură-te din plin de natură!

Idei de activități în aer liber în timpul iernii

Beneficii ale activităților în aer liber

Plus de energie: Ieșirea în aer liber și mișcarea corpului poate ajuta la creșterea nivelului de energie și la reducerea sentimentelor de oboseală.
Întăresc imunitatea: petrecerea timpului în aer liber vă poate ajuta să vă întăriți sistemul imunitar și să vă protejați organismul împotriva infecțiilor.
Reduc stresul: Activitățile în aer liber pot ajuta la reducerea nivelului de stres și la creșterea nivelului de relaxare. Aerul proaspăt, soarele, fie el și cu ”dinți” și sunetele naturii pot fi remarcabil de liniștitoare.
Îmbunătățesc creativitatea: studiile au arătat că petrecerea timpului în natură poate spori creativitatea și îmbunătățirea funcției cognitive.
Îmbunătățesc somnul: Exercițiile regulate în aer liber pot ajuta la reglarea tiparelor de somn și la îmbunătățirea calității somnului.
Sprijină pierderea în greutate: Activitățile în aer liber, cum ar fi alergatul, mersul alert sau jocurile pot arde mai multe calorii decât activitățile în interior, ceea ce poate ajuta la susținerea eforturilor de scădere în greutate.
Crește nivelul de vitamina D – Copiii și adulții își pot lua doza zilnică de vitamina D atunci când ies afară să se joace și să se bucure de soare. Chiar dacă în timpul iernii sunteți cu toții înfofoliți, razele soarelui pe fețele roșii de frig pot face diferența. Vitamina D are multe beneficii – vă poate ajuta să luptați împotriva virușilor și bacteriilor, să mențineți oasele puternice, ceea ce este crucial în special pentru copiii în creștere.Deficiența de vitamina D este frecventă în timpul sezonului de iarnă și primăvara, deoarece oamenii petrec mai mult timp în interior. Prin urmare, este esențial să ieșiți afară și să vă expuneți la soare, deoarece lumina naturală a soarelui este o sursă majoră de vitamina D pentru copii și adulți. De asemenea, se crede că vitamina D influențează serotonina și vă afectează starea de spirit, iar deficiențele au fost legate de simptome de depresie sau chiar de tulburări afective sezoniere.

Idei de activități în aer liber în timpul iernii

Copiii au multă energie și e minunat să se bucure de o ieșire pentru a elibera energia acumulată. Acest lucru este vital pentru bunăstarea lor fizică și emoțională. Familiile pot profita de zăpadă și se pot bucura de cele mai interesante idei de activități în aer liber în timpul iernii. Mișcarea în aer liber este foarte importantă, indiferent de vârstă, așa că nicio ocazie nu trebuie ratată.

Patinaj pe gheață

Închiriază sau cumpără patine și explorează patinoarele din parcuri sau în aer liber. Încălzește-te cu o băutură caldă după o sesiune de patinaj.

Schi sau snowboarding

Idei de activități în aer liber în timpul iernii – snowboarding

Închiriază echipamentul necesar sau folosește echipamentul tău propriu și ia în considerare lecții de schi sau snowboarding dacă ești începător. Bucură-te apoi de alunecări rapide și cu adevărat distractive pe pârtii variate, adaptate nivelului tău de experiență. Cu siguranță, schiatul este printre cele mai apreciate idei de activități în aer liber în timpul iernii.

Plimbare cu sania

Găsește o pantă sigură și potrivită pentru sanie. Organizează curse cu prietenii sau familia. Nu uita să te îmbraci călduros și să iei o sanie rezistentă.

Construiește un om de zăpadă

Construiește un om de zăpadă

Dacă este zăpadă, una dintre principalele idei de activități în aer liber în timpul iernii și cea pe care nu trebuie să o ratezi este crearea unui om de zăpadă. Ca să fie și mai distractiv, ați putea să vă legați pe rând la ochi și să priviți cum fiecare încearcă să pună morcovul pe fața omului de zăpadă. Câștigă cine ajunge cu morcovul cel mai aproape de centru.

Pictură pe zăpadă

Dacă aveți artiști în devenire în familie, oferiți-le activități de iarnă distractive cu colorant alimentar și zăpadă. Lasă-i să transforme zăpada în pânza lor de pictură cu doar câteva sticluțe de colorant.

Umpleți câteva sticle cu pulverizator cu apă și adăugați picături de culoare diferită în fiecare, apoi înșurubați bine capacul și lăsați copiii să iasă și să picteze zăpada.

Drumeții pe trasee acoperite de zăpadă

Ce modalitate mai bună de a explora natura în timpul iernii decât printr-o excursie în familie sau cu prietenii? Îmbrăcați-vă corespunzător și pregătiți-vă sp vedeți priveliști pitorești.

Împachetați o gustări pentru toată lumea și fiți gata să luați pauze mai dese decât ați lua în lunile mai calde. Drumețiile de iarnă implică îmbrăcăminte mai grea, astfel încât toată lumea poartă mai multă greutate. Pauzele pentru gustare sunt o oportunitate excelentă de a vă alimenta și de a vă trage sufletul pentru următoarea perioadă de timp.

Nu te aventura însă pe trasee periculoase sau care nu sunt semnalizate corespunzător. În plus, ține cont de prognoza meteo și de avertizările salvamontiștilor.

Descoperă o listă cu trasee montane ușoare.

Fotografii de iarnă

Caută peisaje de iarnă pitorești, cum ar fi păduri acoperite de zăpadă sau lacuri înghețate. Experimentează cu tehnici de fotografie, cum ar fi fotografierea cu lumină redusă sau capturarea detaliilor cristalelor de zăpadă sau de gheață.

Excursii cu sănii trase de câini

În anumite stațiuni turistice, poți experimenta plăcerea de a fi tras de câini printr-un peisaj înghețat. Participă la excursii organizate sau învață să conduci propria echipă de câini și cu siguranță vei avea parte de amintiri de neuitat.

Excursii cu snowmobilul

Excursii cu snowmobilul

Închiriază sau participă la excursii cu snowmobile pentru a experimenta viteza și aventura pe trasee înzăpezite. Ia în calcul să ai o costumație corespunzătoare și evită zonele care ar putea fi periculoase.

Cursa cu obstacole de iarnă

Când vine vorba despre idei de activități activități de iarnă în aer liber, singura limită este imaginația ta. Poți folosi orice ai la îndemână pentru o cursă cu obstacole, fie că este zăpadă, fie că nu. Sigur, un strat generos de omăt poate tranforma experiența într-una și mai distractivă.

Descoperă și cele mai bune activități de primăvară pentru familie.

Aerobic sau yoga în aer liber

Exercițiile în aer liber, chiar și pe timp de iarnă, sunt cu adevărat benefice. Practică yoga într-un parc sau pe un câmp acoperit de zăpadă. Beneficiază de liniștea și frumusețea peisajului pentru o experiență relaxantă.

Organizează un târg de iarnă la tine acasă

Organizarea unui târg de iarnă în propria curte sau parculețul de lângă bloc poate fi o experiență minunată și o modalitate excelentă de a aduna comunitatea pentru a se bucura de spiritul sărbătorilor.

Oferă-ți ție și copiilor, dar și vecinilor oportunitatea să vă expuneți creațiile handmade, precum decorațiuni de Crăciun, bijuterii, produse din lână sau alte articole originale.
Amplasează un stand cu băuturi calde, cum ar fi ciocolată caldă, vin fiert sau cidru, și cu gustări de sezon.
Împodobește spațiul cu iluminat festiv, cum ar fi luminițe colorate, lămpi cu tematică de Crăciun sau lumânări pentru a crea o atmosferă magică.
Oferă posibilitatea copiilor să-și scoată la vânzare lucrurile sau jucăriile aflate în stare bună, dar pe care nu le mai folosesc. Astfel, vor avea bani de unele noi, iar alți copii se pot bucura de lucrurile pe care copiii tăi nu le mai folosesc.

Descoperă și cele mai interesante jocuri ale copilăriei.

Sursă foto – Shutterstock.com

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *