Imagini înfricoșătoare dezvăluie ce se poate întâmpla cu fața ta dacă nu dormi măcar șapte ore pe noapte

Imagini înfricoșătoare dezvăluie ce se poate întâmpla cu fața ta dacă nu dormi măcar șapte ore pe noapte

Firmele tehnologice din domeniul somnului, precum Simba, au utilizat inteligența artificială pentru a dezvălui ce se poate întâmpla cu fața ta dacă nu dormi suficient.

Lipsa de somn se vede pe fața ta

De la cearcăne întunecate până la riduri în plus, imaginile pot servi ca o amintire a importanței unui somn suficient. Pentru a crea aceste imagini, Simba a intervievat mai întâi 2.000 de britanici cu privire la obiceiurile lor de somn, precum și la condițiile estetice ale feței lor.

Rezultatele au arătat că peste jumătate dintre britanici dorm mai puțin de cele șapte ore recomandate pe noapte, cu cei peste 55 de ani suferind cel mai mult.

În ceea ce privește impactul asupra feței, respondenții de sex feminin au menționat că observă riduri, linii fine și piele lăsată, precum și aspectul obosit și stresat. Respondenții de sex masculin, pe de altă parte, au raportat apariția pungilor sub ochi, piele uscată și aspect obosit când nu dorm suficient.

Vârsta are un rol important

Vârsta pare să joace un rol important în aceste efecte. În timp ce 12% dintre toți participanții privați de somn au raportat piele uscată, acest procent a crescut la 20% în cazul celor cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani. Mai mult, aproape o treime dintre acești tineri au avut pungi sub ochi după o noapte proastă de somn, în comparație cu procentul mediu de 20%.

Bazându-se pe aceste constatări, cercetătorii au folosit inteligența artificială pentru a imagina cum ar arăta bărbații și femeile de diferite vârste dacă nu ar dormi suficient timp repetat.

„Dacă nu dormi suficient, mai ales pe o perioadă lungă de timp, poate afecta atât mintea, cât și corpul, dar și pielea, indiferent de vârstă”, a spus Lisa Artis, CEO adjunct al partenerului de caritate al Simba, The Sleep Charity.

„În timp ce genetica joacă un rol în afectarea aspectului nostru pe măsură ce îmbătrânim, lipsa regulată de somn poate agrava situația”.

Specialiștii recomandă ca adulții să doarmă între 7 și 9 ore pe noapte pentru a beneficia de un somn adecvat și pentru a-și menține sănătatea fizică și mentală. Dormitul în acest interval de timp poate ajuta la consolidarea memoriei, la regenerarea celulelor, la întărirea sistemului imunitar și la menținerea unei stări de bine generală.

Deși nevoile individuale de somn pot varia în funcție de factori precum vârsta, stilul de viață și starea de sănătate, este esențial să acordăm atenție calității somnului și să ne asigurăm că ne odihnim suficient pentru a ne putea bucura de o viață activă și sănătoasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *