Judecătoarea din dosarul 2 Mai, propusă pentru suspendare. Ancuța Popoviciu, considerată un pericol pentru prestigiul magistraturii

Judecătoarea din dosarul 2 Mai, propusă pentru suspendare. Ancuța Popoviciu, considerată un pericol pentru prestigiul magistraturii

Inspecția Judiciară de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a încheiat ancheta în cazul judecătoarei Ioana-Ancuța Popoviciu, cea care se ocupă de soluționarea dosarului 2 Mai.

Ancuța Popoviciu ar putea să rămână fără locul de muncă

După gafele colosale pe care le-a făcut în procesele în care era judecat Vlad Pascu, Inspecția Judiciară de la CSM a cerut suspendarea din funcție a judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia.

Inspecția Judiciară o consideră pe Ancuța Popoviciu un adevărat pericol pentru prestigiul magistraturii.

Judecătoarea Ioana-Ancuța Popoviciu a intrat în vizorul CSM, după ce s-a prezentat în procesul în care era judecat Vlad Pascu pentru tragedia din 2 Mai, mestecând gumă.

Ulterior, aceasta a întrebat dacă în sală este prezent Sebastian Olaru, una dintre victimele lui Vlad Pascu, și a cerut buletinul acestuia.

Mai mult, la un alt termen de judecată, magistrata l-a întrebat pe tatăl lui Sebastian Olaru, care ținea o poză a fiului său în brațe, cine este.

Derapajele judecătoarei de la Judecătoria Mangalia nu au fost trecute cu vederea de către superiorii săi de la CSM are au deschis o anchetă ce a fost finalizată, marți, 16 aprilie.

„În cursul zilei de astăzi (n.r. 16 aprilie 2024) a fost transmisă Secției pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de suspendare din funcție a doamnei judecător Popoviciu Ioana Ancuța din cadrul Judecătoriei Mangalia până la finalizarea procedurilor disciplinare.

Inspectorii judiciari au apreciat că exercitarea în continuare a funcţiei de către judecător ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare și ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei”, a transmis Inspecția Judiciară.

În astfel de cazuri, legea din România spune clar că pe durata procedurii disciplinare, secția corespunzătoare a CSM, din oficiu sau la propunerea inspectorului judiciar, poate dispune suspendarea din funcție a magistratului.

Suspendarea poate dura până la soluționarea definitivă a acțiunii disciplinare, ”dacă exercitarea în continuare a funcției ar putea afecta desfășurarea cu imparțialitate a procedurilor disciplinare sau dacă procedura disciplinară este de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiției”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *