Legenda tunelurilor secrete de sub Marea Neagră. Cine le-ar fi străbătut în Primul Război Mondial

Legenda tunelurilor secrete de sub Marea Neagră. Cine le-ar fi străbătut în Primul Război Mondial

Marea Neagră ascunde numeroase secrete și mistere, dar printre acestea, unul se ridică deasupra tuturor, legenda unui tunel secret ce s-ar afla chiar sub apele sale. Această poveste fascinantă vorbește despre un pasaj subacvatic misterios, despre care se crede că ar fi fost folosit în timpul Primului Război Mondial pentru a conecta două țări importante.

Descoperirea unui mister fascinant

Omenirea a fost, dintotdeauna, fascinată de tot ce este ocult și misterios, de la găsirea orașului pierdut al Atlantidei, la deslușirea misterului Triunghiului Bermudelor și până la aflarea metodei geniale în care au fost construite Piramidele din Giza.

În România, unul dintre misterele rămase nedescoperite, până-n zilele noastre, îl reprezintă tunelul secret de sub Marea Neagră, o temă învăluită în controverse și diverse speculații.

În perioada tumultuoasă a anilor ’80, în plină desfășurare a construirii Canalului Dunăre-Marea Neagră, un grup de soldați au făcut o descoperire impresionantă într-un cimitir din Murfatlar.

Muncitorii ar fi dat peste un pasaj ce părea a fi abandonat, care alimenta o legendă veche potrivit căreia tunelul respectiv ar fi făcut legătura dintre România, Bulgaria și Turcia, printr-o rețea de treceri subterane care traversează Marea Neagră.

La ce ar fi fost folosite tunelurile de sub Marea Neagră

Conform miturilor autohtone, intrarea către acest tunel ar fi fost folosită de muncitorii Canalului pentru a traversa granița către Bulgaria în perioada respectivă. Totuși, misterul a învăluit aceste tuneluri, iar informația despre ele a fost păstrată cu grijă de către cei care le cunoșteau.

Legenda spune că aceste două tuneluri, pornind din sudul Dobrogei actuale și din Cadrilater, traversau Marea Neagră, oferind o cale secretă și sigură între cele două țări.

În timpul Primului Război Mondial, aceste guri de acces ar fi fost sigilate pentru a păstra siguranța națională, iar paznicii lor ar fi fost instruiți să vegheze cu strictețe asupra lor, pentru a se asigura că nicio informație vitală nu va fi compromisă.

De asemenea, credința populară susține că, acum 110 ani, țăranii din Dobrogea ar fi folosit aceste căi de acces misterioase pentru a-și duce oile tocmai în Turcia.

Oficialii Securității ar fi știut de existența acestor pasaje secrete

O altă legendă urbană ridică suspiciuni în privința faptului că oficialii Departamentului Securității Statului ar fi fost anunțați de existența acestor tuneluri misterioase, motiv pentru care căile de acces ar fi fost ferecate.

În prezent, însă, informațiile legate de existența acestor pasaje secrete rămân un mister. Nimeni nu ar ști cu exactitate unde se află locul prin care se poate intra în aceste tuneluri, nici detalii despre cine le-ar fi construit, de fapt, și cu ce scop în minte.

Un lucru este cert, însă, acela că tunelurile au rămas ca un simbol al ingeniozității umane și al secretelor întunecate ale trecutului. Chiar dacă existența lor rămâne încă învăluită în mister și legende, ele reprezintă o parte importantă a istoriei și a patrimoniului cultural al regiunii.

În ciuda secretului care le înconjoară, aceste pasaje secrete care străbat Marea Neagră sunt amintiri vii ale unor vremuri tumultuoase și tulburi, când lumea era înconjurată de pericole și de necunoscut, iar oamenii căutau modalități ingenioase de a-și proteja și apăra națiunile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *