Leguma pe care să o fierbi neapărat în coajă. Își pierde gustul complet odată ce e decojită, iar vitaminele și mineralele dispar și ele

Leguma pe care să o fierbi neapărat în coajă. Își pierde gustul complet odată ce e decojită, iar vitaminele și mineralele dispar și ele

La prima vedere, toată lumea este tentată să creadă că știe cum se fierbe fiecare legumă în parte. Surprinzător, realitatea este cu totul și cu totul alta. Una dintre cele mai populare și mai consumate legume este fiartă greșit de toți românii.

De ce trebuie să fierbi cartofii în coajă

Cartoful este una dintre legumele pe care românii o consumă cel mai des. Fie că sunt fierți sau prăjiți, aceștia se numără printre preferații tuturor, mai ales că sunt și foarte versatili în preparare.

Cartofii reprezintă un paradox pentru gospodine. Pe cât de simpli par de făcut, pe atât de eronat îi prepară toată lumea. De obicei, cartofii sunt curățați de coajă și puși la fiert pentru a prepara diverse feluri de mâncare.

Aceasta este prima greșeala pe care o face toată lumea. Cartofii sunt mult mai gustoși dacă sunt fierți în coajă. Multe gospodine fug de asta, pentru că nu este deloc ușoară curățarea lor. Cine nu are răbdare să aștepte până se răcesc cartofii, poate să îi cresteze pe orizontală, astfel se vor decoji mult mai repede.

În principal, cartofii noi sunt recomandați a fi consumați cu tot cu coajă. Coaja este cea care are cel mai mare nivel de nutrienți de care organismul nostru se poate bucura. De asemenea, nu este deloc de neglijat cantitatea de amidon din cartofi, care ajută la menținerea unei glicemii optime.

Când poți opta pentru fierberea acestor legume fără coajă

Gospodinele care preferă să fiarbă cartofii după metoda clasică și anume, fără coajă, trebuie să țină și ele cont de un aspect extrem de important. Deși pare ușor, sunt câteva detalii care vor schimba radical gustul acestor legume.

Un truc pe care nu multă lume îl știe este faptul că apa trebuie să clocotească înainte de a pune cartofii în ea. În prealabil, aceștia trebuie spălați și tăiați în cubulețe.

Dacă vreți să nu stați prea mult cu ei la fiert, se recomandă tăierea lor în cubulețe mici. Înainte de a pune cartofii tăiați, asigurați-vă să adăugați puțină sare în apă. Abia acum cartofii sunt gata de fiert.

După ce apa va clocoti din nou, focul trebuie dat mai mic, pentru ca legumele să fiarbă încet și bine. Este recomandat ca mai întâi să fiarbă apă, iar abia mai apoi cartofii pentru a se păstra aportul de beneficii.

Cartofii au foarte multe vitamine și minerale care se păstrează la interior dacă nu sunt fierți de la început. De obicei, se recomandă ca aceștia să fie lăsați la fiert maxim 20 de minute. Acest timp poate varia în funcție de tipul de cartof, dar și de dimensiunea cubulețelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *