Marcel Ciolacu: Îmi voi schimba buletinul după atacul cibernetic de la Camera Deputaților

Marcel Ciolacu: Îmi voi schimba buletinul după atacul cibernetic de la Camera Deputaților

Premierul și președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 31 ianuarie, că își va schimba cartea de identitate după ce hackerii au spart în weekendul trecut baza de date a Camerei Deputaților și au postat buletinul său pe Dark Web.

„Schimb buletinul, asta este”, a afirmat Marcel Ciolacu înaintea ședinței de Guvern. Surse guvernamentale susțin că premierul a avut o informare de la SRI cu o zi înainte ca știrea să apară în presă.

De asemenea, ministrul cercetării și digitalizării, Bogdan Ivan, a declarat pentru Libertatea că în cursul zilei așteaptă un raport preliminar de la Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică și că departamentul IT al Camerei Deputaților este responsabil, pentru că instituția a refuzat să accepte „soluțiile oferite de statul român”.

O breşă de securitate a avut loc pe site-ul Camerei Deputaţilor, în weekend. Contactați de Libertatea, marți, 30 ianuarie, reprezentanții forului legislativ au precizat că hackerii au spart o parte din baza de date a site-ului.

„A avut loc, într-adevăr, un atac cibernetic asupra sistemului informatic. Ca urmare a acestei situații, departamentul specializat din Camera Deputaților redactează o plângere la DIICOT”, a transmis Secretariatul General al Camerei Deputaților.

O breşă de securitate a avut loc pe site-ul Camerei Deputaţilor, a relatat marți, 30 ianuarie, News.ro. Contactați de Libertatea, reprezentanții forului legislativ au precizat că hackerii au spart o parte din baza de date a site-ului în weekend. Citeşte întreaga ştire: Hackerii au atacat sistemul informatic al Camerei Deputaților. Ce date au fost furate. DIICOT face cercetări pentru șantaj

În total au fost sustrase aproximativ 250 de GB de date, inclusiv fișiere nedestinate publicității, precum cartea de identitate a lui Marcel Ciolacu, fost președinte al Camerei Deputaților. Momentan nu se știe cu precizie tot ce au furat hackeri, iar investigația este în curs.

Totodată, a fost sesizat și DIICOT. Instituția face cercetări in rem pentru infracțiunile de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice, perturbarea funcționării sistemelor informatice, dar și șantaj, după ce în spațiul public a apărut informația că hackerii au cerut bani pentru a nu face publice informații confidențiale sau date personale.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *